Απέναντι στον Αρη, οι Λούκας Μπογέ και Εζέκιελ Πόνσε βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους γέμισε προσδοκίες τον κόσμο και τους ανθρώπους της Ενωσης για τη συνέχεια, καθώς οι δύο Αργεντινοί έκαναν τη διαφορά για τον Δικέφαλο και αποτέλεσαν τα κλειδιά για αυτή την άνετη, τελικά, επικράτηση.

Αμφότεροι είναι παίκτες με ποιότητα και στοιχεία που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά. Οπως η ταχύτητα και η τεχνική. Χαρακτηριστικά που ειδικά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος φτάνουν και περισσεύουν για να «καθαρίζει» η Ενωση παιχνίδια στα οποία μπορεί να μην είναι και τόσο καλή.

Οι δύο άσοι αποτέλεσαν τις σημαντικότερες προσθήκες που έκανε φέτος η ΑΕΚ. Πρόκειται για παίκτες με προοπτικές και ταλέντο, για τους οποίους υπήρξαν σκληρές διαπραγματεύσεις ώστε να κλειστεί η τελική συμφωνία. Που δείχνει όμως να έγινε στα μέτρα της ΑΕΚ, και εφόσον η συνέχεια των δύο Αργεντινών με τα κιτρινόμαυρα είναι η ανάλογη, η Ενωση θα μπορεί το καλοκαίρι να τους αποκτήσει με ένα έξυπνο deal. Που θυμίζει σε έναν βαθμό εκείνο που έκανε πέρυσι με τον Λιβάγια.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν υπέρβαση στη δική τους οικονομική πολιτική, καταβάλλοντας στη Λας Πάλμας το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του κροάτη φορ. Που την προηγούμενη σεζόν είχαν αποκτήσει ως δανεικό, πληρώνοντας συνολικά στους Ισπανούς κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για εκείνη τη χρονιά.

Το καλοκαίρι λοιπόν, παρότι τόσο για τον Πόνσε όσο και για τον Μπογέ οι Ρόμα και Τορίνο αντίστοιχα αξιώνουν συνολικά το ποσό των 12 εκατ. ευρώ ώστε να τους παραχωρήσουν (6 εκατ. ευρώ για τον κάθε παίκτη είναι το ύψος της ρήτρας), η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να τους αποκτήσει με ένα ποσό που δείχνει πως μπορεί να καλύψει. Μια και στην περίπτωση που καταβάλει συνολικά περίπου 3 εκατ. ευρώ, οι δύο παίκτες θα της ανήκουν για τα επόμενα τρία χρόνια. Διάστημα στο οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει τμηματικά όλο το ποσό που προβλέπει η συμφωνία με τις δύο ιταλικές ομάδες.

Προφανώς ακόμα και αυτό το νούμερο θα αποτελέσει μια νέα υπέρβαση για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Που ακολουθεί μια σταθερή πολιτική, η οποία δεν αλλάζει εύκολα. Ομως, όπως για τον Λιβάγια κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση, είναι πιθανό το ίδιο να συμβεί και με τους Μπογέ και Πόνσε. Που έχουν, όπως και ο Λιβάγια, μεταπωλητική αξία (ο ένας είναι 22 ετών και ο άλλος 21) και παράλληλα μπορούν να παραμείνουν κάτοικοι Αθήνας, μέσω μιας ιδιαίτερα βολικής συμφωνίας.

Υποσχέσεις

Ολα τα παραπάνω βεβαίως θα κριθούν εν καιρώ, ωστόσο είναι σίγουρο πως το ξεκίνημα των δύο παικτών στην ΑΕΚ είναι ελπιδοφόρο. Μπογέ και Πόνσε ανεβάζουν αναμφίβολα επίπεδο την Ενωση, που αναμένεται να στηρίξει πολλά στην παρουσία των δύο Αργεντινών, προκειμένου να μαζέψει τη διαφορά από την κορυφή και να μπει και πάλι γερά στη μάχη του τίτλου. Γι’ αυτό και τα παιχνίδια που ακολουθούν με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο κρίνονται ως τα πλέον κομβικά για τον Δικέφαλο αναφορικά με τις μέχρι τώρα εγχώριες υποχρεώσεις του και τη συνέχεια της σεζόν.