Με μια ανακοίνωση 140 λέξεων, όσες περίπου οι ημέρες που παρέμεινε ο Γιουλέν Λοπετέγκι στο Παλάτι της Ρεάλ, η Βασίλισσα έκανε γνωστό το διαζύγιό της με τον βάσκο προπονητή.

Η εξέλιξη ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη αφού ο δυνάμει διάδοχός του, ο Ιταλός Αντόνιο Κόντε, δεν συμφώνησε με τον Φλορεντίνο Πέρεθ στις λεπτομέρειες του συμβολαίου του.

Η επιλογή του Αργεντινού Σαντιάγο Σολάρι που προπονεί τη δεύτερη ομάδα θεωρήθηκε η ιδανική λύση, τουλάχιστον για τις άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας. Αύριο η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τη Μελίγια για το Κύπελλο ενώ ακολουθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βαγιαδολίδ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της λίγκας οι ομάδες έχουν περιθώριο 15 ημερών για να διατηρήσουν προσωρινό προπονητή στον πάγκο τους.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Κόντε οδηγήθηκαν σε ναυάγιο λόγω της επιμονής του Ιταλού να πάρει συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Ρεάλ (μεταγραφές;) αλλά και να υπογράψει συμβόλαιο που θα αναγράφει ως ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2021. Ο Πέρεθ θέλει μέχρι το 2020. Είναι πολλές οι φωνές ωστόσο που προτείνουν τον ομοσπονδιακό προπονητή του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και των μεθόδων που ακολουθεί στις διαπροσωπικές σχέσεις που μοιάζουν αρκετά με αυτές του Ζινεντίν Ζιντάν.

Αλλωστε ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος το ξεκαθάρισε: «Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, κερδίζεται». Ο Ράμος είπε ακόμα πως οι γνώσεις του προπονητή είναι σε δεύτερο πλάνο, γιατί αυτό που προέχει είναι η σωστή διαχείριση των αποδυτηρίων. Υπήρξε διαρροή για αντίδραση του Κόντε, την οποία κανείς δεν μπόρεσε να διασταυρώσει.

Σημαδεύουν τον Πέρεθ

Η μανίτα από την Μπαρτσελόνα έβγαλε τα μαχαίρια από τα θηκάρια των σιλεντιάριων της Βασίλισσας, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μια συνέντευξη – ποταμό στο «France Football» που θα κυκλοφορήσει σήμερα δείχνει τον ένοχο για όλα τα κακά της Ρεάλ που δεν είναι άλλος από τον Πέρεθ. Μεταξύ άλλων είπε πως ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης αντιμετώπιζε τη σχέση τους ως επαγγελματική και τα όσα του έλεγε δεν έβγαιναν από την καρδιά του. Αποκάλυψε πως ο λόγος που τον έκανε να φύγει από το Σαντιάγο Μπερναμπέου ήταν η στάση του Πέρεθ που τον έκανε να νιώθει πως δεν ήταν πια απαραίτητος στην ομάδα. Υπογράμμισε πως η επιλογή της Γιουβέντους δεν είχε σχέση με τα χρήματα, αφού άλλωστε έπαιρνε τα ίδια και στη Ρεάλ, αλλά η στάση των Ιταλών που του έδειξαν πως τον θέλουν πραγματικά.

Ενας ακόμα που ξιφούλκησε ήταν ο Χόρχε Βαλντάνο. Ο Αργεντινός καταφέρθηκε εναντίον του Μπέιλ λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα χρήματα που έδωσε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει δημιούργησε την ψευδαίσθηση πως είναι σουπερστάρ αλλά στα πέντε τελευταία χρόνια δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτό που πλήρωσε η ομάδα. Με αφορμή τη στάση του Μπέιλ στο κλάσικο, που ουσιαστικά σταμάτησε να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του μετά τα πρώτα επτά λεπτά, ο Βαλντάνο είπε πως οι παίκτες της Ρεάλ νομίζουν πως έχουν την εξουσία να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο.