Σε φάση ανακατατάξεων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το τηλεοπτικό τοπίο. Μετά την επίσημη πρεμιέρα του Open TV και το μαύρο στο Mega Channel, μια ακόμα εξέλιξη έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής τηλεόρασης. Σε νέα εποχή μπήκε από χθες το απόγευμα ο μιντιακός όμιλος του Alpha αφού ανακοινώθηκε επίσημα η στρατηγική συνεργασία του με τον Ομιλο Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη του Star Channel.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία Seilla Enterprises Limited, κατά 100% θυγατρική της εταιρείας Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, συμπράττει με τον Δημήτρη Κοντομηνά για τον από κοινού έλεγχο μιας σειράς εταιρειών του που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για τις εταιρείες Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 στην Αττική), Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ (που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη) και την κορωνίδα του ομίλου, την Alpha Δορυφορική Τηλεοπτική ΑΕ (που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha).

Το πιο σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας αφορά την απόκτηση του 50% συν δύο μετοχές του Alpha έναντι 21,477 εκατομμυρίων ευρώ από τη Seilla Enterprises Limited. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του καναλιού, που σήμερα ανέρχονται στα 6,580 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, θα συμβάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού με 11,477 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος όλων των μιντιακών εταιρειών θα ασκείται από κοινού από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ορίζεται από τη Seilla Enterprises Limited.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης, ο Alpha θα ενισχυθεί με κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη. Οπως και για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, αλλά και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.