Οσο προχωρούν η σεζόν και το πρωτάθλημα τόσο ξεπηδούν πρωταγωνιστές από κει που δεν το περιμένεις. Με αποτέλεσμα οι λεγόμενες ισχυρές ομάδες να παίρνουν βοήθειες από ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην άκρη του ρόστερ ή σε κάθε περίπτωση είχαν μικρότερο ρόλο.

Δεν είδατε τι συνέβη αυτή την αγωνιστική; Μάνος, Ζαμπά, Μπογέ και Σισέ υπήρξαν πρόσωπα κομβικά στις νίκες των ομάδων τους και ας δούμε αναλυτικά τι πέτυχαν.

Ο Μάνος, κυνηγός που ήταν στα σχέδια του Μαρτίνς τρίτος στην ιεραρχία, διαπιστώνει ότι σταδιακά ανεβαίνει στην εκτίμηση όλων. Κυρίως γιατί αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, όπως πρέπει να κάνει ένας άσημος παίκτης που αναζητεί το ξέφωτο. Με τον Λεβαδειακό (Κύπελλο) γκολ, κόντρα στον Απόλλωνα ξανά γκολ ο Μάνος και μάλιστα χωρίς να βλέπει τα γκολπόστ. Πάει να πει ότι έχει αίσθηση του χώρου, κάτι πολύ σημαντικό για έναν στράικερ που τρέφεται με τη μυρωδιά της μικρής περιοχής και του γκολ. Εχοντας ως δεδομένο ότι θα λείψουν για κάποιο διάστημα οι Χασάν και Γκερέρο, ο Μάνος έχει απέναντί του μια μεγάλη πρόκληση. Στο χέρι του είναι να την αξιοποιήσει και να ανέβει μαζί με την επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού.

Στην Τούμπα είχαν ακούσει πολλά για τον Ζαμπά το περασμένο καλοκαίρι. Ενας κυνηγός-ροκ, δηλαδή απρόβλεπτος, που όμως ακόμη δεν έχει μια σταθερή πορεία στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Μάλλον στο μπες-βγες είναι και άρα πρέπει να περιμένουμε ώστε να τον κρίνουμε με ασφάλεια. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ζαμπά ήταν πολύ επικίνδυνος, δεν τον έπιανε το μάτι των θεατών, ούτε αυτό των αμυντικών, οπότε έκανε πάρτι και σέρβιρε με ωραίο τρόπο φάσεις και γκολ. Στη μέρα του, προφανώς, και μοιάζει με σούπερ ανακάλυψη.

Οσον αφορά τον Μπογέ, η θητεία του στην Ιταλία μαρτυρεί πως δεν πήγε τυχαία εκεί. Ούτε οι καλές σχέσεις μεταξύ των ατζέντηδων είναι αρκετές για να εξηγήσουν άλμα στο Καμπιονάτο. Κάτι έχει το παιδί και στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ διαπιστώσαμε την επάρκειά του σε αρκετούς τομείς. Καλό κοντρόλ, ωραία τελειώματα, συμμετοχή στο ματς, αν δεν ήταν και επιρρεπής στους τραυματισμούς θα μιλούσαμε για καλό χαρτί στο συρτάρι του Ουζουνίδη. Τώρα απλά αναμένουμε τη συνέχεια ενός επιθετικού με ικανότητα και ωραίο στυλ.

Να πάμε και στον Σισέ; Με τον Βούκοβιτς βασικό στα πλάνα του Μαρτίνς, το ερώτημα αφορούσε το ποιος θα πλαισίωνε τον Σέρβο. Ο Μιράντα έπαιξε αλλά δεν ξετρέλανε τον κόσμο, ο Μεριά καλός είναι χωρίς αμφιβολία, αλλά ο Σισέ μοιάζει να έχει υψηλότερο ταβάνι. Το είδαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ματς του Ολυμπιακού στο Μιλάνο. Σταδιακά, ο υψηλόσωμος στόπερ παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα και κερδίζει χρόνο συμμετοχής. Αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, ποιος τον πιάνει!