Από το ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιχείρησε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες των Κιτρινόμαυρων να περάσει τα δικά του στοιχεία, σε μια ομάδα που είχε συνηθίσει να αγωνίζεται με ένα συγκεκριμένο στυλ. Ενα στυλ που παρότι εκ των πραγμάτων ήταν πετυχημένο, είχε αδυναμίες.

Σε μια πρώτη ματιά η Ενωση δείχνει φέτος με περισσότερες ικανότητες δημιουργικά. Οι Κιτρινόμαυροι δημιουργούν περισσότερες φάσεις, σκοράρουν περισσότερα γκολ και γενικώς δείχνουν να έχουν πιο πολλές λύσεις σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού τους.

Ωστόσο, κοιτάζοντας κάποιος λίγο πιο προσεκτικά τα φετινά και τα περσινά στατιστικά στοιχεία της ΑΕΚ θα διαπιστώσει πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι αλλού. Το κλειδί της μέχρι τώρα πορείας της Ενωσης είναι η αμυντική της λειτουργία. Εκεί όπου η αποχώρηση του Βράνιες, τουλάχιστον βάσει αριθμών, έχει καλυφθεί και με το παραπάνω.

Την 7η αγωνιστική στο περσινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ του Χιμένεθ είχε δεχθεί έξι τέρματα. Τη στιγμή που η φετινή Ενωση του Ουζουνίδη μετρά ως παθητικό μονάχα τα μισά! Η ΑΕΚ έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα μόλις τρία γκολ. Δύο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ένα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε πέντε ματς ο αντίπαλος απέτυχε να βρει τον δρόμο προς την εστία της.

Αυτό το στοιχείο δείχνει πως στον συγκεκριμένο τομέα η Ενωση έχει εξελιχθεί και μάλιστα σημαντικά. Κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται και στη ραγδαία βελτίωση σε έναν πιο ειδικό τομέα, που πέρυσι αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα του Δικεφάλου.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν δεχθεί αρκετά γκολ πέρυσι από στημένες φάσεις, με το συγκεκριμένο ζήτημα να έχει προκαλέσει προβληματισμό και στις τάξεις της ομάδας εκείνη την περίοδο.

Φέτος αυτό το πρόβλημα δείχνει να μην υπάρχει πια. Ο Ουζουνίδης έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες την αντίδραση της ομάδας του σε στατικές φάσεις και αυτό έχει ήδη αποδώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή περίοδο η ΑΕΚ είχε δεχθεί συνολικά πέντε τέρματα από στημένες φάσεις στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της σεζόν. Αντίθετα, φέτος ο απολογισμός στη συγκεκριμένη αρνητική κατηγορία είναι μηδενικός. Γεγονός που καθιστά σαφές πως κάτι έχει αλλάξει στον συγκεκριμένο τομέα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, προς το πολύ καλύτερο.

Νέα πρόσωπα στη Λάρισα

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα (15.00) στη Λάρισα τον τοπικό Απόλλωνα, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου. Η Ενωση θέλει τη νίκη για να καθαρίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, σε ένα ματς όπου αναμένεται να παραταχθεί με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης σκοπεύει να ξεκουράσει πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές του, μιας και ακολουθεί το Σάββατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στα αξιοσημείωτα της αποστολής είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Χρήστου Αλμπάνη, που επιστρέφει στη δράση έπειτα από περίπου δύο μήνες. Μιας και η θλάση που τον είχε ταλαιπωρήσει αποδείχθηκε πιο σοβαρή από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το σημερινό ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας: Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Αλμπάνης, Γαλανόπουλος, Μπάμπης, Μοράν, Μπότος, Γιούσης, Αλεφ, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μπούσης, Σαρδέλης, Σταμούλης.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου της στο σημερινό παιχνίδι, καθώς υπάρχει απαγόρευση για την οργανωμένη αλλά και μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών της. Η Αστυνομία έκρινε πως μπορεί να προκύψουν ζητήματα ασφαλείας εφόσον ο κόσμος των Κιτρινόμαυρων ταξίδευε στη Λάρισα και έτσι ο αγώνας θα διεξαχθεί παρουσία φίλων μονάχα των γηπεδούχων.

Θέμα στατικότητας στο ΟΑΚΑ

Ελεγχο για τη στατική επάρκεια του άνω διαζώματος ζητεί το ΟΑΚΑ! Ολα άρχισαν όταν η UEFA έκανε ερώτηση με σχετικό έγγραφο προς τη διοίκηση του σταδίου με θέμα τη στατική επάρκεια του άνω διαζώματος. Το ΟΑΚΑ έστειλε το σχετικό έγγραφο στη ΓΓΑ. Αρμοδίως τονίζεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το θέμα «γεννήθηκε» όταν η ταλάντωση έπεσε στην αντίληψη ανθρώπου της UEFA που παρακολούθησε το ματς της ΑΕΚ με την Μπάγερν.