Με τον αέρα των Ευρωπαίων και τις δάφνες των νικητών θα αναμετρηθούν στον σαββατιάτικο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας οι δύο Δικέφαλοι που ήρθαν στα ίσα τους χθες μετά τα στραπάτσα από τον Χολαργό και τον Προμηθέα στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Πάνω που μηδενιζόταν το χρονόμετρο στο «Παλατάκι» της Πυλαίας η καλή νεράιδα άγγιξε με το ραβδάκι της τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε την πρώτη νίκη του, έπειτα από τρεις ήττες στο Champions League, με 83-82 επί της Ναντέρ. Kαι πώς; Με μια ελεύθερη βολή (την πρώτη) στην οποία ευστόχησε ο αρχηγός του Βαγγέλης Μαργαρίτης και πανηγυρίστηκε σαν να ήταν γκολ!

Εντεκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Θοδωρής Ζάρας με 3/3 βολές ισοφάρισε σε 82-82, αλλά το φινάλε επιφύλασσε ένα θρίλερ, που κρίθηκε και από τη… χαζομάρα του Τζούλιαν Γκαμπλ. Οι Γάλλοι αστόχησαν στο σουτ και ενώ απέμεναν τρία δέκατα του δευτερολέπτου ο αμερικανός σέντερ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, το οποίο οι διαιτητές απεφάνθησαν ότι είναι εμπρόθεσμο αφού προηγουμένως προσέφυγαν στο instant replay. O Mαργαρίτης πήγε στη γραμμή, έβαλε την πρώτη βολή και… πάπαλα!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τζόουνς 7, Κόνιαρης, Μαργαρίτης 5, Τέπιτς, Ζάρας 18 (1/2 δ., 4/4 τρ., 4/5 β.), Αθηναίου 3, Χρυσικόπουλος 15 (4/6 δ., 1/3 τρ., 4/6 β.), Γκάρετ 2, Γκος 11, Χάτσερ 10, Μορέιρα 12, Σχίζας.

Ισοπεδωτικό σερί

Λίγο αργότερα στην Ντιζόν η ΑΕΚ βρέθηκε 12 πόντους πίσω, αλλά έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 34-10 χάρη στο οποίο μετέτρεψε το 29-41 σε 63-51 για να επικρατήσει εν τέλει με 90- 80, σημειώνοντας την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες του Champions League. Η υπερασπιζόμενη τα σκήπτρα της Βασίλισσα (από την οποία απουσίασε ο τραυματίας Βασίλης Ξανθόπουλος) παρουσίασε επιθετική πολυφωνία, προεξάρχοντος του ασταμάτητου Βινς Χάντερ που πέτυχε double double με 25 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ ή βολή και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Γιαννόπουλος, Χάντερ 25 (12/12 δ., 12/12 β., 11 ρ., 4 κλ.), Ματσιούλις 10 (8 ρ.), Ρέιταν – Μέις 15 (4 ασ.), Σαντ Ρος 10, Γκρίφιν 5, Λαρεντζάκης 10 (9 ασ.), Μωραΐτης 2, Ρόμπερσον 2, Σάκοτα 11.

– Μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ σειρά στην τέταρτη αγωνιστική του Champions League παίρνει απόψε (19.30) στο γήπεδο Δημήτριος Τόφαλος της Πάτρας ο Προμηθέας, που σημαδεύει το 4Χ4 κόντρα στην τουρκική Μπεσίκτας. Μισή ώρα νωρίτερα στη Σόφια o Aρης θα επιδιώξει τη δεύτερη νίκη στο FIBA Europe Cup απέναντι στη βουλγαρική Λουκόιλ Λέφσκι.

– Ο Σταύρος Αλευρογιάννης μεταβίβασε τις μετοχές της ΚΑΕ Πανιώνιος στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο και αυτή η εξέλιξη οδηγεί προς την έξοδο τον Κρις Χουγκάζ, τον Μπραντ Μπράουν και τον Τέιλορ Τζονς.