Οκτώ δευτερόλεπτα καθαρού χρόνου παιχνιδιού (24 στο σύνολο από τη στιγμή που έγινε αλλαγή) χρειάστηκε ο Δημήτρης Λημνιός για να «κλειδώσει» το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αξιοποιώντας ιδανικά τη σέντρα «πάρε-βάλε» του Λέο Ζαμπά.

Αν απλώς δει κανείς τις αλλαγές που είχε τη δυνατότητα να κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και την ποιότητα των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο (Λημνιός, Ελ Καντουρί και Ουάρντα) δεν θα του προκαλέσει καμία έκπληξη που ο Δικέφαλος του Βορρά είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μόνος πρώτος και αήττητος με το απόλυτο των νικών (8/8), αλλά όχι των βαθμών, καθώς κουβαλάει την τιμωρία των -2 β. από πέρυσι.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε και στα τρία ντέρμπι με το πρώην ΠΟΚ χωρίς καν να δεχθεί γκολ (!), όσο και αν με τον Ολυμπιακό (κυρίως) και με την ΑΕΚ είχε και συμμάχους σε αυτό το κομμάτι τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και την τύχη, απαραίτητες προϋποθέσεις για κάθε μεγάλη ομάδα σε εθνικό ή συλλογικό επίπεδο.

Από πέρυσι οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν δείξει ότι αλλάζουν αισθητά (πλέον) επίπεδο, αλλά φέτος έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βγάλουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα αλώβητοι, με ένα ακόμα παιχνίδι (αυτό του Σαββάτου στο Περιστέρι κόντρα στον επίσης αήττητο Ατρόμητο) να απομένει για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού Γολγοθά στον πρώτο γύρο.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε λοιπόν άνετα της ομάδας-έκπληξη ώς τώρα του πρωταθλήματος, παίζοντας και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κατοχής ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και όλα αυτά έχοντας εκτός αποστολής έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες της (τον Εβγέν Χατσερίντι) λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά και έναν από τους καλύτερους και πιο ουσιαστικούς παίκτες του ρόστερ (τον Ζοσέ Μαουρίσιο) λόγω τραυματισμού.

Δείγμα των εναλλακτικών λύσεων που έχει στα χέρια του ο ρουμάνος τεχνικός από τις μεταγραφές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης, έχοντας φτιάξει ένα ισχυρό και ποιοτικό κορμό ελλήνων και ξένων παικτών που κάνουν τη διαφορά.

Ο «mister goal»

Κάπως έτσι ο mister goal Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχοντας ήδη από πέρυσι αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ, κάτι που μόνο ο Δημήτρης Ναλιτζής το 2000 (με 24 γκολ, εκ των οποίων όμως τα 13 ήταν με τον Πανιώνιο) και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το 2006 (17 γκολ) είχαν πετύχει στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, με τα 27 γκολ που είχε πετύχει συνολικά στη σεζόν είχε καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε σχεδόν μισό αιώνα (49 χρόνια)!

Αυτό της συνολικής παραγωγικότητας από έναν παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Αυτό με τα 26 γκολ που είχε σημειώσει ο μεγάλος Γιώργος Κούδας την περίοδο 1968-69 και το οποίο κρατούσε κοντά στα 50 χρόνια.

Οπως πάει ο Πρίγιοβιτς βάζει υποψηφιότητα να σπάσει φέτος και αυτό το ρεκόρ και να ξεπεράσει ουσιαστικά τον εαυτό του, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του 8 νίκες στα 8 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς και τρεις συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα με συνολικά τέρματα 9-0!

Απόλυτο στα ντέρμπι

Παράλληλα επικράτησε και στα τέσσερα ντέρμπι μέχρι τώρα εντός ή εκτός, με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Αρη και Παναθηναϊκό και μάλιστα με συνολική συγκομιδή τερμάτων 7-1.

Το πιο ευχάριστο όμως για τους φίλους του Δικεφάλου είναι ότι ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στη χρονιά, όσον αφορά τις ελληνικές υποχρεώσεις, έπειτα από εκείνο που είχε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (3-1).

Συνεπώς αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια και το κυριότερο είναι ότι μπορεί να τις υποστηρίξει και να φτάσει στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο όχι μόνο των φίλων της ομάδας, αλλά και των παικτών, του προπονητικού τιμ και της διοίκησης.