Tην ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα και (λόγω της εφαρμογής του «πρωτοκόλλου εγκεφαλικής διάσεισης») έβλεπε άπραγος αλλά χαρούμενος τους Μπακς να μην αργοπορούν στο ραντεβού με την ιστορία τους, στο Σικάγο ο σεληνιασμένος Κλέι Τόμπσον ανάγκαζε τους Μπουλς να βαράνε όχι μονάχα τα κέρατα, αλλά και τα κεφάλια τους στον τοίχο!
Σε μια φαντασμαγορική career night, ο γκαρντ των Γουόριορς κατέρριψε το ρεκόρ του ομόσταβλού του Στεφ Κάρι και έβαλε την αφεντομουτσουνάρα του στην κορυφή, ευστοχώντας σε 14 τρίποντα: 14 στα 24 σουτ από τη μεγάλη άρκτο συν 4/5 δίποντα και 2/2 βολές, το όλον 52 πόντοι μέσα σε 27 λεπτά!
Ο έτερος των Splash Brothers βρισκόταν μέχρι χθες στο Νο 1 με τα 13 τρίποντα που είχε πετύχει στις 7 Νοεμβρίου του 2016 κόντρα στους Πέλικανς, ενώ με ατμομηχανή τη δαιμονισμένη ευστοχία του γιου του (δις εστεμμένου με τους Λέικερς, 1987 και 1988) Μάισαλ Τόμπσον, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ έγραψαν 24/45 τρίποντα, σκόραραν 92 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και αιχμαλώτισαν τους Μπουλς με το εμφατικό 149-124.
Εβδομη σερί νίκη
Την ίδια στιγμή στο Μιλγουόκι οι οικοδεσπότες διέψευδαν την ατάκα της παλιάς διαφήμισης του μαρτίνι με τον Τζορτζ Κλούνι: στην προκειμένη περίπτωση δεν ίσχυσε το «Νo Antetokounmpo, no party» και η απουσία του έλληνα σουπερστάρ δεν εμπόδισε τους Μπακς να νικήσουν τους επίσης αήττητους Ράπτορς (από τους οποίους έλειπε ο Καουάι Λέοναρντ) με 124-109.
Ο Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε λόγω του αυστηρού και απαράβατου κανονισμού που αφορά παίκτες που τραυματίζονται στο κεφάλι, όπως συνέβη με τον ίδιο στον αγώνα με το Ορλάντο, αλλά τα Ελάφια απογαλακτίσθηκαν και μοστράρουν τα… κέρατά τους στην κορυφή του ΝΒΑ. Το 7-0 που τρέχουν οι Μπακς εκτός του ότι αποτελεί τη μοναδική άπταιστη επίδοση φέτος, ισοφάρισε κιόλας το δικό τους ρεκόρ που βάσταγε από τη σεζόν 1971-72, όταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο Οσκαρ Ρόμπερτσον υπερασπίζονταν τα σκήπτρα που είχαν κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά. Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους της επιτυχίας τους, εκείνη την εποχή πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ρίτσαρντ Νίξον, δεν είχε ξεσπάσει ακόμη το σκάνδαλο του Watergate και μαινόταν ο πόλεμος του Βιετνάμ!