Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κατώτερος των περιστάσεων. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο της Τούμπας, επικράτησε άνετα με 2-0 και οι Πράσινοι καλούνται πλέον να διαχειριστούν την πρώτη ήττα στη σεζόν και να εμφανιστούν πιο έτοιμοι το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακούστηκαν πολλά από το τέλος του ματς και έπειτα για την τακτική που διάλεξε ο Δώνης να παρατάξει την ομάδα του στην Τούμπα. Γι’ αυτό το 4-4-2 και πόσο… τολμηρό ήταν από πλευράς του έλληνα προπονητή σε μια έδρα όπως η Τούμπα. Ο Δώνης είχε συγκεκριμένο πλάνο. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το να πρεσάρει ψηλά τον ΠΑΟΚ, να του «κόψει» την εύκολη ανάπτυξη από χαμηλά και να σταματήσει τα ανεβάσματα από τους Βιεϊρίνια και Μάτος.

Το κατάφερε κατά το… ήμισυ στο πρώτο μέρος. Το ντουμπλάρισμα και οι βοήθειες που έδινε στα αριστερά ο Χατζηγιοβάνης στον Ινσούα επί της ουσίας «ακύρωσαν» για 45 λεπτά τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει με τα ανεβάσματά του και μόλις μία φορά βρέθηκε στην περιοχή σε θέση βολής, αλλά σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Δεν συνέβη το ίδιο και στην άλλη πλευρά.

Ο Μπουζούκης δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να δημιουργεί καταστάσεις από την αριστερή πλευρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δώνης με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφερε τον Μπουζούκη στον άξονα, πίσω από τον Μακέντα, έβαλε τον Χατζηγιοβάνη δεξιά για τα ανεβάσματα του Βιεϊρίνια και πέρασε τον Καμπετσή αριστερά. Ωστόσο ο τελευταίος δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που είχε ο Βραζιλιάνος στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει πολλά ρήγματα από εκεί, οι Ζαμπά και Μάτος να βάλουν στη… μέση τον Ινσούα και να έρθει η κατάρρευση.

Μπροστά το πρόβλημα

Μπορεί η γενική εικόνα να φανερώνει πως ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο αμυντικό του κομμάτι, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά οι αριθμοί δείχνουν πως τα περισσότερα λάθη ήρθαν από τη μεσοεπιθετική γραμμή. Και αυτός ήταν και ο λόγος που οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ντέρμπι με 46 λάθη, εκ των οποίων τα 33 ήρθαν από τη μέση και μπροστά. Οι δύο αμυντικοί μέσοι Δώνης και Κουρμπέλης είχαν από πέντε λάθη, τέσσερα είχε ο Καμπετσής, οκτώ ο Μπουζούκης, τέσσερα ο Μακέντα και επτά ο Χατζηγιοβάνης. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα τρία λάθη του Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος επίσης έπαιξε στο επιθετικό τρίο, φτάνουμε τα 36 από τα 46 λάθη. Με αυτήν τη στατιστική, δύσκολα μπορείς να φτιάξεις ευκαιρίες και να φανείς απειλητικός.

Από το αεροδρόμιο, προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για χάσιμο, αφού το ερχόμενο Σάββατο ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι Πράσινοι επέστρεψαν χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη χωρίς προβλήματα τραυματισμών και πήγαν στο Κορωπί, όπου ξεκίνησαν προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι.

Οσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ έκαναν αποφόρτιση και αποθεραπεία και οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικά όλο το πρόγραμμα, που περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κατοχής και οικογενειακό δίτερμα. Ατομικό ακολούθησαν οι Κότσαρης, Αλτμαν, Κουντουριώτης.

Ετοιμάζει Μουνιέ στο ντέρμπι

Ο Μουνιέ πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής στην Τούμπα, αλλά ο Δώνης άρχισε ήδη να τον προετοιμάζει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε σε αυτό το ματς και δεν αποκλείεται ο Γάλλος να είναι και βασικός. Ο Μουνιέ είναι κεφάλαιο για τον φετινό Παναθηναϊκό.