Μνημείο αυτοαποθέωσης θα πρέπει να θεωρείται η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «France Football». Ο πορτογάλος σουπερστάρ, πιθανόν παρασυρόμενος από τα τελευταία του κατορθώματα στη Γιουβέντους αλλά και στα social media, έστησε το δικό του άγαλμα στο μουσείο της ποδοσφαιρικής έπαρσης.

Χθες, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο βασιλιάς του Instagram καθώς οι ακόλουθοί του έφτασαν τους 144.449.284 ξεπερνώντας κατά 91.000 τους ακολούθους της αμερικανίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού Σελίνα Γκόμες.

Το Σάββατο ο Ρονάλντο έφτασε τα επτά γκολ στα πρώτα 10 παιχνίδια του με τη Γιουβέντους στη Serie A, ισοφαρίζοντας την επίδοση 60 χρόνων του μυθικού ουαλού επιθετικού Τζον Τσαρλς.

«Πόσοι παίκτες είναι ικανοί να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από δέκα χρόνια;» αναρωτιέται στη συνέντευξή του στο «France Football». Ο Ρονάλντο αρχίζει να μετρά με τα δάκτυλα του ενός χεριού του, για να καταλήξει: «Ας πούμε δύο. Ο Μέσι κι εγώ».

«Είμαι διαφορετικός»

Η παραμονή του στην κορυφή είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο CR7 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους και να απορρίψει τις πλουσιότερες προτάσεις από εξωτικά πρωταθλήματα.

«Στην ηλικία μου κανένας παίκτης δεν πηγαίνει από ένα μεγάλο κλαμπ σε ένα άλλο μεγάλο κλαμπ για εκατό εκατομμύρια. Στην ηλικία μου, και το λέω με σεβασμό γι’ αυτούς που το κάνουν, οι παίκτες πηγαίνουν στην Κίνα, στα Εμιράτα, στην Ινδία και ολοκληρώνουν εκεί την καριέρα τους χωρίς να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο».

Ο Ρονάλντο δηλώνει περήφανος που δεν έκανε κάτι αντίστοιχο, που είναι «ένα διαφορετικό αγρίμι, ένας διαφορετικός αθλητής, ένα διαφορετικό άτομο με διαφορετικό εγκέφαλο».

«Δεν λέω πως είμαι καλύτερος, λέω πως είμαι διαφορετικός και ίσως αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι στην κορυφή για δώδεκα χρόνια».

Εκτιμά πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν να είναι μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου και προειδοποιεί πως αργεί ακόμα το τέλος της καριέρας του.

«Η ηλικία βρίσκεται στο κεφάλι μου και αυτό μου επιτρέπει να παραμένω στην κορυφή, να αισθάνομαι την ίδια ευχαρίστηση για όσα κάνω, να είμαι χαρούμενος. Ξέρω  πως μια μέρα θα τελειώσει, σε τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια».

Για τη Χρυσή Μπάλα, η οποία θα απονεμηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, λέει πως αξίζει να την κατακτήσει ξανά και εκτιμά πως αυτή τη φορά δεν θα βρίσκεται στο πόντιουμ ο Λιονέλ Μέσι.

Στα φαβορί συμπεριλαμβάνει τους Σαλάχ, Μόντριτς, Γκριεζμάν, Βαράν και Εμπαπέ, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις για την ικανότητα όλων αυτών των παικτών να συνεχίσουν σ’ αυτό το επίπεδο για δέκα χρόνια.

Για τις καταγγελίες

Για την υπόθεση καταγγελιών από την Τεξανή Κάθριν Μαγιόργκα, που τον κατηγορεί για βιασμό, παραδέχεται πως έχει επηρεάσει τη ζωή του.

«Εχω μιλήσει με τη σύντροφό μου, τον γιο μου, τον Κριστιάνο Τζούνιορ, είναι πολύ μικρός για να καταλάβει. Το χειρότερο είναι η μητέρα μου και οι αδελφές μου. Δέχθηκαν ισχυρό χτύπημα αλλά ταυτόχρονα νευρίασαν. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να τους ηρεμώ αν και θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η μητέρα μου είναι απαρηγόρητη, της μίλησα αρκετά, νιώθω άσχημα για εκείνη. Η κοινή γνώμη είναι διαφορετικό. Υπάρχουν τόσο πολλοί που με αγαπούν και άλλοι τόσοι που με μισούν. Δεν με ενδιαφέρει, αλλά όταν όλα τελειώσουν θέλω να τους δω τι θα λένε».

Σε μια πιρουέτα αυτοαποθέωσης ο Ρονάλντο δεν προσπαθεί να κρύψει αυτό που πραγματικά είναι και αισθάνεται: «Είμαι ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη. Ξέρω πως πουλάω και ό,τι λένε για μένα είναι περισσότερο άσχημα πράγματα παρά καλά, υποθέτω. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος, αλλά όλα αυτά παραμένουν μέσα μου».

Ο Ρονάλντο δεν έχει καμία νοσταλγία για την ανωνυμία και «καμία πρόθεση να είμαι φυσιολογικός. Είμαι περήφανος για τη ζωή μου, γι’ αυτό που είμαι και για όσα έχω κατακτήσει».