Αδύναμη να σταματήσει αλλά και να ρίξει «φως» στον αδυσώπητο πόλεμο της νύχτας με εγκληματικές επιθέσεις που γίνονται περίπου κάθε 5-6 εβδομάδες στέκεται η Αστυνομία. Με τον φόβο ότι αυτός ο κύκλος αίματος θα συνεχιστεί αφού φαίνεται ότι δημιουργούνται διαρκώς «εκκρεμότητες» στον κόσμο της νύχτας, καθώς μετά την προχθεσινή επίθεση στον Πειραιά, άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου σε 46χρονο επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας

Ο σοβαρός τραυματισμός του 38χρονου Ε.Ζ. έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρείας στον Πειραιά, το βράδυ της Δευτέρας, από δύο άτομα που επέβαιναν σε βαν (είχε κλαπεί προ ολίγων ημερών από τους Αμπελοκήπους) αποτελεί πιθανόν τη συνέχεια εννέα εγκληματικών επιθέσεων που έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2017 και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Χωρίς καμία από αυτές να έχει εξιχνιασθεί!

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες των Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου, Κατερίνας Αναγνωστάκη, όπως και ενός 61χρονου στο Περιστέρι, φαίνεται να συνδέονται με τον «πόλεμο» του οργανωμένου εγκλήματος που μαίνεται. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε δολοφονηθεί στην Παλλήνη και ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστος, σε μια πράξη που ερευνάται κι αυτή να είναι έργο νονών της νύχτας.

Αναφέρεται ειδικότερα ότι από τον Μάιο του 2018 έχουν σημειωθεί πέντε εγκληματικές επιθέσεις οι οποίες αποδίδονται σε «βεντέτα» κακοποιών αλλά και στην ανακατανομή της Αττικής και άλλων περιοχών από κυκλώματα εκβιαστών. Με κύριο ζητούμενο καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά και της παραλιακής ζώνης, «προστασίες» στη Μύκονο αλλά και συμμετοχή σε λαθρεμπορικά κυκλώματα.

Ο 38χρονος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στην Ακτή Κονδύλη. Δέχθηκε 3-4 σφαίρες από Καλάσνικοφ στα χέρια, στα πόδια και στην κοιλιά από άτομα που επέβαιναν σε μικρό λευκό βαν που εγκαταλείφθηκε επί των οδών Αιτωλικού και Μήλου. Από τα στελέχη της Αστυνομίας εκτιμάται ότι το Καλάσνικοφ «μπλόκαρε» την ώρα της επίθεσης και γι’ αυτό ο 38χρονος απέφυγε περισσότερα πλήγματα. Το αυτόματο όπλο βρέθηκε στο εγκαταλειμμένο βαν πιθανόν γιατί οι δράστες δεν ήθελαν να το κουβαλούν με το άλλο όχημα διαφυγής τους.

ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ. Ο 38χρονος εργαζόταν παλιά σε νυχτερινά κέντρα στον Πειραιά. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστείες αλλά και συμπλοκή με αστυνομικούς. Παρέμεινε φυλακισμένος στον Αυλώνα και στο Ναύπλιο. Τον Νοέμβριο του 2012 – λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του – κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε πολυμελή ομάδα νονών που πωλούσαν προστασία σε 16 καταστήματα σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα και Καμίνια Πειραιά. Το Ιανουάριο του 2015 το όνομά του μνημονεύθηκε σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δράση 37 κακοποιών – πολλοί από αυτούς κρατούμενοι μεγαλονονοί που έδιναν εντολές για εγκληματικές επιθέσεις εις βάρος δικαστών, πολιτικών αλλά και ποινικών.

Σε εκείνη τη δικογραφία ο 38χρονος φερόταν ότι είχε δεχθεί εντολές για τη δολοφονία της Παρασκευής Καλαϊτζή, προέδρου του δικαστηρίου, για την απαγωγή Παναγόπουλου αλλά και εκείνη ενός ποινικού στη Λευκάδα. Πράξεις που δεν φέρεται ότι υλοποιήθηκαν – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – λόγω της σύλληψης του τον Νοέμβριο του 2012. Ομως ο 38χρονος απηλλάγη από τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Η Αστυνομία είχε διερευνήσει ακόμη αν ο 38χρονος (διατηρούσε πρατήρια καυσίμων) την τελευταία τετραετία είχε οργανώσει άλλες εγκληματικές επιθέσεις με στόχους κακοποιούς, δικηγόρους κι άλλους ιδιώτες. Χωρίς να προσδιορισθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η «ενέδρα» στον Πειραιά να σχετίζεται με κάποια από τις πρόσφατες επιθέσεις εις βάρος ποινικών, με τον τραυματισμό άλλου ποινικού που είναι κρατούμενος για εκβιάσεις, αλλά και τις προσπάθειες νονών να έχουν κύριο ρόλο στον χώρο της νύχτας. Μάλιστα ερευνάται το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης να είναι αλλοδαποί που έχουν έλθει προσφάτως στη χώρα μας.

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα

Σε μαφιόζικη ενέδρα δολοφονήθηκε 46χρονος ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, σύζυγος μοντέλου με τηλεοπτική παρουσία. Η εν ψυχρώ δολοφονία έγινε χθες λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ κοντά στο σπίτι του θύματος στο Πανόραμα Βούλας.

Ο εκτελεστής τον προσέγγισε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του μάρκας Smart και άνοιξε πυρ με εννιάρι πιστόλι. Αρχικά πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές από την πλευρά του συνοδηγού. Αιμόφυρτο το θύμα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, σωριάστηκε στο έδαφος και δέχθηκε τη χαριστική βολή από τον ένοπλο.

Ο 46χρονος, γνωστός με το παρατσούκι «Ο Αυστραλός», λέγεται ότι είχε μετοχές σε εταιρεία security. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών στην Αυστραλία. Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται κυρίως στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.