ΠΑΡΙ Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και ΠΑΟΚ. Κι εντάξει. Ούτε Εμπαπέ έχει ο ΠΑΟΚ, ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε Ρόμπεν, ούτε Μέσι. Εχει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Εχει τη πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο ή κι ακόμα στην εξέδρα τον Ουάρντα. Ποια ήταν η συμμετοχή του Αιγυπτίου στις τέσσερις μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ; Εκτός αποστολής με ΑΕΚ – Ολυμπιακό. Με Αρη 48 λεπτά σαν αλλαγή, με Παναθηναϊκό 13 λεπτά, επίσης σαν αλλαγή. Η αναφορά σ’ αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν έγινε τυχαία. Ούτε καθ’ υπερβολήν. Είναι μια έμμεση απάντηση σε όσους αναρωτιούνται ή προβληματίζονται αν τελείωσε το πρωτάθλημα. Σαφώς και κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, πριν καλά καλά μπει ο Νοέμβριος μήνας. Πώς να το χάσει όμως η Παρί στη Γαλλία; Στο +8 που βρίσκεται η απόδοσή της είναι στο 1,01. Η Γιουβέντους στην Ιταλία στο 1,20. Η Μπάγερν στη Γερμανία στο 1,25 και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία στο 1,38.

Φαβορί

Σ’ ΑΥΤΗ την κατηγορία ανήκει κι ο ΠΑΟΚ. Με την απόδοσή του στο 1,30. Αδιαφιλονίκητο φαβορί. Δεν είναι, ούτε θα γίνει Μπαρτσελόνα, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα και για το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος, δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Τα έχουμε ξαναπεί. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ άλλαξε προπονητή και βασικά γρανάζια της περσινής μηχανής. Ο Ολυμπιακός άλλαξε όλη την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πήγε κατ’ αρχήν με την περσινή φορά και συνεχώς προσθέτει. Με τον Παναθηναϊκό έβγαλε μάτια κι έκανε τη διαφορά ο Ζαμπά. Ταυτόχρονα ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός ο Βέρνουμπλ. Κάθε φορά βγαίνουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Την ΑΕΚ την καθάρισε ο Πρίγιοβιτς. Με τον Ολυμπιακό κράτησε το αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης. Με τον Αρη ήταν η συνεργασία Ελ Καντουρί – Ουάρντα που έδωσε το νικητήριο γκολ στον Πρίγιοβιτς στο πιάτο. Με τον Παναθηναϊκό μπήκε και σκόραρε ο Λημνιός.

Αχαστος

ΚΑΘΕ φορά προστίθεται κι ένα κομμάτι στο παζλ. Στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μπίσεσβαρ έπαιξε 27 λεπτά σαν αλλαγή. Στη συνέχεια με τον Πανιώνιο δεν έπαιξε καθόλου. Με τον ΟΦΗ ξεκίνησε βασικός, σκόραρε, έδωσε δύο ασίστ και δεν ξαναβγήκε. Μπορεί τις εντυπώσεις να τις κλέβει ο Πρίγιοβιτς με τα έξι γκολ, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που παίζουν πίσω του. Είπαμε για τον Μπίσεσβαρ που καθάρισε το ματς στο Ηράκλειο. Ο Καντουρί στη Νέα Σμύρνη. Ο Ουάρντα την ασίστ για να γίνει το 2-1 στο Βικελίδης. Κάθε φορά και κάποιος άλλος. Δεν είναι μονοδιάστατος ο ΠΑΟΚ. Δεν ψάχνουν όλοι να ταΐσουν τον Σέρβο με κοτσίδα. Υπάρχει ποικιλία. Ο Ζαμπά μπορεί να μην έχει ακόμα τακτική ωριμότητα, αλλά αν βρει χώρους θα σε σκοτώσει. Ο Μπίσεσβαρ με την μπάλα στα πόδια είναι άχαστος. Ο Πέλκας έχει κάτσει στα τελευταία παιχνίδια, αλλά ο Λουτσέσκου δεν είναι από τους προπονητές που αρέσκονται να ανακατεύουν την τράπουλα.

Εύνοια

ΑΥΤΗ η υπεροπλία σε συνδυασμό με τη συνοχή που έχει μια ομάδα, που δουλεύεται ένα και πλέον χρόνο, έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό το «οκτώ στα οκτώ». Καθιστώντας τον αδιαφιλονίκητο φαβορί. Σε επίπεδα , Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, που λέγαμε. Και με δεδομένο ότι Νο 1 στόχος στη σεζόν είναι το πρωτάθλημα, αν τους ρώταγες ποιο παιχνίδι θα ήθελαν να χάσουν, με τη Βίντι θα σου έλεγαν. Λες και διάλεξαν αυτό το ματς για να έχουν κακή απόδοση. Θα φρακάρει τον ΠΑΟΚ το Σάββατο ο ελλιπής Ατρόμητος; Μοιάζει δύσκολο. Κάποια στιγμή βέβαια θα γίνει και το τσαφ. Με αυτά όμως που έχουμε δει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ και καλύτερος δείχνει από τους διώκτες του και πιο σταθερός στα πατήματά του. ΟΚ, στα μεγάλα παιχνίδια είχε εύνοια. Ας μην έκαναν τις γκέλες οι αμυντικοί της ΑΕΚ. Ας έκαναν τις ευκαιρίες γκολ οι επιθετικοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης. Ας έβαζε το πέναλτι ο Γιουνές στο Βικελίδης. Ας πρόσεχαν.