Χθες η κρατική τηλεόραση είχε στάση εργασίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι το παρατηρήσατε. Αν το είχατε δει όμως και ρωτούσατε γιατί, θα σας έλεγαν ότι τη στάση την έκανε το συνδικάτο, η ΠΟΣΠΕΡΤ. Και το βασικό αίτημα; Προσλήψεις. Κι άλλες προσλήψεις. Είναι, λοιπόν, τόσο κομβικό να προσληφθούν κι άλλοι στην ΕΡΤ, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει στα νοσοκομεία ή στο μετρό; Για τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι κομβικότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Γιατί; Επειδή ακόμα κι αν καίγεται ο κόσμος, η ΕΡΤ είναι το λάφυρο του αντιμνημονιακού αγώνα. Το δικό τους λάφυρο. Μοιάζει να μην έχει καμία σημασία κανενός είδους δημόσια κριτική σχετικά με όσα συμβαίνουν στο λάφυρο αυτό. Φωνή βοώντος. Ο δεινόσαυρος ΕΡΤ κινείται με τους δικούς του ρυθμούς, αδιάφορος για τα πάντα, πλην δύο πραγμάτων: πώς αυτό που θα παράγεται θα εξυπηρετεί την κυβέρνηση, πώς αι ημέτεραι δυνάμεις θα διευρύνονται σε ένα περιβάλλον όπου οι προϊστάμενοι είναι πολλοί, αλλά, όπως λέγεται από πολλές πλευρές, ο πραγματικός ηγέτης είναι ένας. Ο περίφημος αρχισυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλφαγιάννης σε ρόλο κομισάριου.

Η αλήθεια είναι ότι τον κομισάριο φωτογραφίζει, ακόμα μια φορά, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός. Ο οποίος καταγγέλλει το σύστημα για ευνοιοκρατία, κάνει λόγο για παραδιοίκηση και αναφέρεται σε «διευθυντές [που] δεν έχουν πτυχία, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη». Αναφερόμενος, μάλιστα, στον γενικό διευθυντή ραδιοφωνίας Βασίλη Κωστόπουλο, ισχυρίζεται ότι όταν ανέλαβε δεν ήξερε πού βρισκόταν καν το στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, ούτε την ιδιαιτερότητά του.

Αναφέρω το Τρίτο επειδή κάποτε το διοίκησαν και το απογείωσαν λαμπρές προσωπικότητες. Σήμερα, όμως, τις λαμπερές προσωπικότητες τις πάτησε το τρένο. Αλλωστε, όταν το ίδιο το πρόγραμμα δεν απαιτεί αυτόφωτη λάμψη αλλά ετερόφωτους στην υπηρεσία των συστημάτων εξουσίας και των προπαγανδιστικών μηχανισμών, πώς να αποκτήσει λάμψη; Στο κάτω κάτω, και η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι παρά καθρέφτης του αποτυχημένου κράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τον πιστεύω τον Θαλασσινό. Οχι επειδή είναι άμοιρος της κατάντιας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αλλά επειδή στο όνομα της επαναλειτουργίας ενός μνημείου φαυλότητας, ανικανότητας και κομματισμού όπως η ΕΡΤ έχουμε δει σημεία και τέρατα. Το «καθεστώς ιδιοτελών», κατά Νίκο Φίλη, συνεχίζει να βασιλεύει, εργαζόμενο για την απαξίωση ενός υδροκέφαλου τέρατος – που παριστάνει το BBC, αλλά είναι η πιο θλιβερή εκδοχή μιας προπαγανδιστικής, πελατειακής «Φωνής της Αλήθειας». Του κομισάριου.

ΥΓ: Η καθαίρεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό KOSMOS της ΕΡΤ του Λεωνίδα Αντωνόπουλου δείχνει τι ακριβώς ΜΜΕ επαγγέλλονται στην Αγία Παρασκευή και στην Κουμουνδούρου. Το ραδιόφωνο μιας κομματικής συμμορίας.