Εντυπωσιακός εμφανίστηκε ο Πανιώνιος στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με άνεση του Απόλλωνα Πόντου με 4-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στο γήπεδο της Καλαμαριάς οι Νεοσμυρνιώτες δεν άφησαν περιθώρια ελπίδας στους γηπεδούχους, καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο μέρος. Μόλις στο 16′ ο Αλμπεργκ ευστόχησε σε πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 41′ ο Αλί έκανε το 2-0 για τον Πανιώνιο. Οι ίδιοι παίκτες σκόραραν και στο δεύτερο μέρος, με τον Αλί να κάνει το 3-0 στο 47′ και τον Αλμπεργκ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 68′.

Την ίδια ώρα, Κισσαμικός και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στην Κρήτη, με τον Παναιτωλικό να κινδυνεύει πλέον με αποκλεισμό. Η ομάδα του Αγρινίου έχει έναν βαθμό έπειτα από δύο αγώνες και ελπίζει σε νίκη επί της Ιεράπετρας την τελευταία αγωνιστική και ήττα του Κισσαμικού από τον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει την πρόκριση στην ισοβαθμία και ανάλογα με τα γκολ. Η ομάδα του Δέλλα ήταν καλύτερη από τους Κρητικούς, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, μπαίνοντας σε μπελάδες.

Τη νίκη της ημέρας σημείωσε ο Ατρόμητος, ο οποίος δεν είχε περιθώρια μετά την ήττα την πρώτη αγωνιστική από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν από εκεί που βρίσκονται στο πρωτάθλημα και διέλυσαν με 6-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κωτσόπουλο, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε στο 10′, στο 47′ και στο 93′ αποδεικνύοντας την εκτελεστική του δεινότητα. Ο συνήθης ύποπτος Ευθύμης Κουλούρης σκόραρε και πάλι, ενώ Ενσικουλού και Μανούσος σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα, με τον Ηρακλή να μειώνει προσωρινά με τον Χασομέρη στο 85′.

Αγχωμένη νίκη

Για 67′ λεπτά ο Αρης… αγχωνόταν στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Αήττητο Σπάτων. Οι ευκαιρίες των Κιτρίνων ήταν πολλές, η κατοχή της μπάλας συντριπτικά υπέρ τους, αλλά το 0-0 δεν άλλαζε. Μέχρι που μια σέντρα από τα αριστερά του Ντιγκινί και ένα πλασέ του Διαμαντόπουλου στην κίνηση έλυσαν τον γρίφο για τους Κίτρινους, οι οποίοι δέκα λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη σφράγισαν τη νίκη κάνοντας το 2-0. Ο Αήττητος, που δεν φοβήθηκε το ματς, κατάφερε να μειώσει με σουτ του Χαντί στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Αρη να φτάνει στους τέσσερις βαθμούς και επί της ουσίας να εξασφαλίζει την πρόκριση.

Μια πρόκριση που εξασφάλισε και ο Αστέρας Τρίπολης με τη νίκη του με 1-0 στα Τρίκαλα στο τελευταίο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας. Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και άνοιξε το σκορ με τον Τσιλιανίδη στο 32′ να είναι ο παίκτης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος οι Αρκάδες έχασαν σωρεία ευκαιριών για δεύτερο γκολ, χωρίς να καταφέρουν να το σημειώσουν, ωστόσο τα Τρίκαλα δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση. Δεύτερη νίκη για τον Αστέρα, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού.