Περισσότερη δουλειά στην ψυχολογία από κάθε άλλη φορά μέσα στη σεζόν ρίχνει από τη Δευτέρα και μετά ο Γιώργος Δώνης. Η πρώτη ήττα της σεζόν, ναι μεν ήρθε σε ένα ντέρμπι στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε έτσι κι αλλιώς τον ρόλο του αουτσάιντερ, αλλά δεν παύει να χρειάζεται ειδική διαχείριση. Είναι η πρώτη εβδομάδα, άλλωστε, που ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για ένα παιχνίδι έχοντας χάσει το προηγούμενο.

Τόσο ο Δώνης, όσο και ο Νταμπίζας, άρχισαν την προσπάθεια ανάτασης του ηθικού των παικτών από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι στην Τούμπα. Και στη συνέχεια είχαν τετ α τετ με πολλούς από τους παίκτες ώστε να συζητήσουν μαζί τους και για το παιχνίδι στην Τούμπα και για αυτό που έρχεται με την ΑΕΚ. Ενα ματς που για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι περισσότερο σημαντικό απ’ αυτό της Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα των δύο ανδρών προς τους ποδοσφαιριστές είναι ότι η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φέρει απογοήτευση, αλλά περισσότερη δουλειά για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδυναμίες. Αλλωστε, κανείς στο Τριφύλλι δεν πίστεψε ότι λύθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα επειδή η εκκίνηση στο πρωτάθλημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό είναι να μην επηρεαστούν οι πιτσιρικάδες, που δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία στη διαχείριση των συναισθημάτων. Και όπως τους… κράτησαν για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα στις συνεχόμενες νίκες, έτσι προσπαθούν να τους θωρακίσουν ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας, προκειμένου να μην τους πάρει από κάτω.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει και τη δυναμική στήριξη των φίλων του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει εξαιρετικά έως τώρα και στον Παναθηναϊκό περιμένουν ότι στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν περισσότεροι από 30.000 φίλοι της ομάδας.

Μάλιστα, η παρουσία τόσου κόσμου στο γήπεδο είναι ένα ακόμα θέμα συζήτησης εντός αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού. Και ακόμα ένας λόγος διαχείρισης των συναισθημάτων στο οποίο δουλεύει ο Γιώργος Δώνης, όπως είχε κάνει και πριν από το ματς στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

«Κανένα πρόβλημα με το ΟΑΚΑ»

Στο μεταξύ και σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με την ταλάντωση του άνω διαζώματος στο ΟΑΚΑ, στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν με το θέμα και ρώτησαν αν υπάρχει πρόβλημα, παίρνοντας διαβεβαιώσεις πως δεν προκύπτει το παραμικρό. Και δεν αποκλείεται, χωρίς πάντως να είναι και το πλέον πιθανό, να ανοίξει και αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, αν και σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων είναι η ίδια.

Οσο για το αγωνιστικό πλάνο, δεν αποκλείεται ο Δώνης να επιμείνει στο 4-4-2 και απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο είναι πιθανό να δούμε μια-δυο αλλαγές στην εντεκάδα. Ισως ξεκινήσει ο Κάτσε αντί του Δώνη, με τον αλβανό χαφ να είναι καλύτερα μέρα με τη μέρα και να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Τούμπα. Οπως χρόνο συμμετοχής πήρε και Αντονί Μουνιέ, ο οποίος επίσης είναι υποψήφιος να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, είτε ως επιθετικό στήριγμα στον Φεντερίκο Μακέντα, είτε παίζοντας στο ένα άκρο, με τον Χατζηγιοβάνη στο άλλο και τον Μπουζούκη σαν «δεκάρι» σε περίπτωση που ο Δώνης επιλέξει το 4-2-3-1.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ματίας Γιόχανσον, που έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς, με τον Κουλιμπαλί να βγάζει στην Τούμπα θέματα κούρασης ιδιαίτερα από το 60′ και έπειτα. Ο Δώνης, πάντως, δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα και έπειτα από πολύ καιρό έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός φυσικά του Αλτμαν, που έχει τον γνωστό μακροχρόνιο τραυματισμό.