Τη σεζόν 2014-15, που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς καθόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Προμηθέας δεν βρισκόταν καν στα… ραντάρ του! Τότε οι Πατρινοί αγωνίζονταν στον Βόρειο Ομιλο της Β’ Εθνικής, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα έδωσαν τις απαραίτητες συστάσεις τους στον μαυροβούνιο προπονητή: νίκησαν την Μπεσίκτας με 80-72, συνεχίζουν την άπταιστη διαδρομή τους στο Basketball Champions League και με τη φόρα που έχουν πάρει είναι έτοιμοι να λάβουν προαγωγή στην Ευρωλίγκα!

Η τέταρτη νίκη της εκ Πατρών Σταχτοπούτας έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Νίκου Γκίκα, ο οποίος… ξεσάλωσε στην τέταρτη περίοδο! Από το 66-64 και πέρα ο κοντοπίθαρος αλλά οργιώδης διεθνής πόιντ γκαρντ σκόραρε δέκα μαζεμένους πόντους και καθάρισε την μπουγάδα για τον Προμηθέα, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Ολεξάντρ Λίποβι και έχασε από πολύ νωρίς, λόγω τραυματισμού, τον Οκτάβιους Ελις.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Μπράουν 18 (6/9 δ., 2/4 τρ., 8 ρ., 3 ασ.), Χολ 13 (4 ασ.), Κασελάκης 5 (6 ρ., 4 ασ.), Σαλούστρος 7 (9 ρ.), Τσαϊρέλης 4, Ελις 6, Γκίκας 17 (3/4 δ., 3/8 τρ., 2/2 β., 2 ρ., 7 ασ., 2 κλ.), Κατσίβελης, Μέιερ 10, Παρκς.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπέντσινγκ 7, Μπούβα 18, Πρέσι 6, Ριτς 12, Σιπάχι 2, Αλεξάντερ 12, Γκεγίκ 8, Γκίμπσον 3, Βεϊσέλογλου 2, Γιλντιζλί 2.

Ηττα του Αρη

Νωρίτερα στη Σόφια ο Αρης πλήρωσε πάλι την έλλειψη σταθεράς και τις παλινωδίες του με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη δεύτερη ήττα του σε τρεις αγώνες του FIBA Europe Cup, αυτή τη φορά από τη Λέφσκι Λουκόιλ με 77-66. Οι Κίτρινοι επέστρεψαν από το 39-25 και ισοφάρισαν σε 41-41, αλλά δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο νέο κρεσέντο των Βουλγάρων που προηγήθηκαν με 71-56 και «κλείδωσαν» τη νίκη τους.

Η σύνθεση του Αρη: Μπελ 16, Φλιώνης 5, Τζόουνς 2, Κάιζερ 5 (8ρ.), Σλαφτσάκης 6, Αγγέλου, Μποχωρίδης 14 (6 ασ.), Νταλό 1, Χάρις 9, ΜακΓκι 8 (8 ρ.), Βεργίνης.

Μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα των ομίλων της Ευρωλίγκας γυναικών, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την παρθενική νίκη του στη διοργάνωση απόψε (19.00) επί ουγγρικού εδάφους με αντίπαλο τη Σοπρόν. «Ο στόχος μας είναι να χαλάσουμε μέσα από την άμυνά μας το παιχνίδι τους και ταυτόχρονα να βρούμε επιθετικές λύσεις. Ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο της προσαρμογής στις απαιτήσεις και στις δυσκολίες της διοργάνωσης» σχολίασε η γκαρντ της πρωταθλήτριας Ελλάδος Αγγελική Νικολοπούλου.

Εξάλλου χθες, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του FIBA Eurocup γυναικών, η Νίκη Λευκάδας ηττήθηκε στην έδρα της από τη ΜΒΑ Μόσχας με 82-56 (Μπαλτά 5, Τζόνσκο-Γουόκερ 22, Νάιτ 10, Στιπάνοβιτς 9, Ε. Τσινέκε 10).

Στην Γκερνίκα η Χριστινάκη

Σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ισπανία (3η στη βαθμολογία), την Γκέρνικα, θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη. Η διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αμερική και μετακομίζει στην Ισπανία.