Με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Γιάννη Φοίβο – Μπότο και Γιάννη Σαρδέλη, η ΑΕΚ πήρε μια εύκολη εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 4-0 και τσέκαρε από χθες το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι, που παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους, ξεκουράζοντας τους περισσότερους από τους βασικούς τους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρουσιάστηκαν ορεξάτοι και με διάθεση να κυνηγήσουν ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο σκορ.

Η ΑΕΚ είχε καθαρίσει επί της ουσίας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Οταν ο Αλεφ και ο Αγιώτης με αυτογκόλ έστειλαν την μπάλα στην εστία του Απόλλωνα, στο 41′ και στο 45′ αντίστοιχα. Το χρονικό σημείο που επιτεύχθηκαν αυτά τα δύο τέρματα έκοψε εντελώς την όποια δυναμική φαινόταν να παρουσιάζουν οι γηπεδούχοι μέχρι και εκείνο το σημείο, αφού στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν είχε επί της ουσίας αντίπαλο.

Ο Δικέφαλος έβγαλε φάσεις και με κορυφαίο τον Μπότο δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της θεσσαλικής ομάδας. Που ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Κιτρινόμαυρων. Τα άλλα δύο γκολ που σημείωσε στο δεύτερο μέρος η Ενωση είχαν ξεχωριστή σημασία. Καθώς αμφότερα αποτέλεσαν τα πρώτα των Μπότου και Σαρδέλη με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Αρχικά ο νεαρός επιτελικός μέσος έκανε στο 76′ το 3-0, αξιοποιώντας ιδανικά την ασίστ του Γιακουμάκη, ενώ στο 90′ ο Σαρδέλης, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, έγραψε και αυτός το όνομά του στο βιβλίο των σκόρερ της Ενωσης, στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Απόλλωνα και θα αγωνιστεί στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου απέναντι στον Βόλο, με στόχο την κατάληψη και της πρώτης θέσης. Κάτι που για να επιτευχθεί θα αρκεί στην Ενωση ακόμα και ο ένας βαθμός κόντρα στην ομάδα της Football League, που την ακολουθεί στη βαθμολογία με τέσσερις πόντους στον όμιλο.

Απόλλων Λάρισας (Β. Αργυρίου): Κουτογλίδης (46′ Μάντζαρης), Σκούπρα, Κοντοές (70′ Λούκας), Αγιώτης (79′ Ταουσάνης), Κουρτεσιώτης, Χατζής, Μπιμάι, Κοντοθανάσης, Λίταινας, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Αλεφ (59′ Μπάμπης), Μοράν, Γιαννιώτας (77′ Σαρδέλης), Μπότος, Γιούσης (66′ Αλμπάνης), Γιακουμάκης.

Καμπανάκι Ουζουνίδη

Μπορεί η ΑΕΚ να επικράτησε με άνεση του Απόλλωνα και να έκανε το «2×2» στον όμιλο του Κυπέλλου, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε παράπονα από κάποιους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, οι οποίοι σύμφωνα με τον έλληνα τεχνικό δεν έδειξαν την απαραίτητη διάθεση.

«Είναι αλήθεια πως κάποια από τα νεαρά παιδιά έδειξαν ότι με δουλειά και περισσότερη βοήθεια από εμάς θα μπορούν να σταθούν και να μας βοηθήσουν στο μέλλον. Σίγουρα υπήρχαν και κάποια παιδιά που δεν είχαν τόση διάθεση. Ηθελαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, που δεν έβγαινε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Θέλαμε τη νίκη, δεν θέλαμε τραυματισμούς, οπότε όλα καλά», ήταν τα λόγια του προπονητή του Δικεφάλου.