Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε η FIFA καθώς ιδιωτικές πληροφορίες που αφορούν τον πρόεδρό της Τζιάνι Ινφαντίνο πέρασαν στα χέρια χάκερ μετά τη νέα κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο server των mail της.

Η FIFA δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα δεδομένα που αποκτήθηκαν κατά την τελευταία επίθεση, αλλά έχει έρθει σε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εσωτερικές πληροφορίες που περιέχονται σε ανταλλαγές μηνυμάτων.

«Απαντήσαμε στις ερωτήσεις που μας τέθηκαν» ήταν η απάντηση του Ινφαντίνο στο ερώτημα τι μπορεί να βγει στη δημοσιότητα.

«Η δουλειά μου συνεπάγεται συζητήσεις, ανταλλαγή εγγράφων, σχέδια, ιδέες, οτιδήποτε. Αλλιώς δεν πας πουθενά. Εννοώ, αν πρέπει να κάθομαι στο δωμάτιό μου και να μη μιλάω σε κανέναν και να μην κάνω τίποτα, πώς θα κάνω σωστά τη δουλειά μου; Αν λοιπόν αυτό δείχνει κάτι κακό, πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω από το να κάνω σωστά τη δουλειά μου με έντιμο και επαγγελματικό τρόπο και να προσπαθώ να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο ανήσυχος Ινφαντίνο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η FIFA υπογραμμίζει ότι καταδικάζει κάθε προσπάθεια να υπονομευθούν η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των δεδομένων σε κάθε οργανισμό που χρησιμοποιεί παρόμοιες πρακτικές.

Επιμένει

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει στόχος πολλών τέτοιων επιθέσεων από χάκερ, μεταξύ των οποίων και του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τα Football Leaks τα οποία έχουν βάλει σε μπελάδες τους ισχυρούς του αθλήματος.

Η κυβερνοεπίθεση δεν ανέκοψε πάντως τη φόρα που έχει πάρει ο Τζιάνι Ινφαντίνο για να τα αλλάξει όλα στο ποδόσφαιρο. Ο ιταλοελβετός παράγοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, του 2022, να διεξαχθεί με 48 αντί 32 φιναλίστ.

Το θεωρεί εφικτό με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν μόνο στο Κατάρ αλλά και σε γειτονικές χώρες, με τις οποίες ωστόσο οι διοργανωτές του Μουντιάλ δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις.

«Εχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο από 32 σε 48. Θα γίνει το 2026. Αν θα γίνει το 2022; Με ξέρετε. Είναι πιθανό. Γιατί όχι», δήλωσε ο Ινφαντίνο στην Κουάλα Λουμπούρ, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Ασιατικής Συνομοσπονδίας, σε μία ομιλία που είχε καθαρά προεκλογικό χρώμα. Αν αυξηθούν σε 48 οι φιναλίστ, αυτόματα οι ασιατικές ομάδες θα καταλάβουν 8,5 από 4,5 θέσεις που έχουν τώρα. Οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να έχει ληφθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.