Οταν μιλάμε για street food, ο νους πηγαίνει συνήθως σε πιο ελληνικές γεύσεις ή έστω δυτικές αλλά αρκετά εξελληνισμένες. Ωστόσο, το εστιατόριο Ancho μεταφέρει τους πελάτες που περνάνε την πόρτα του, στην Κασσαβέτη 9 στην Κηφισιά, σε πιο λάτιν ατμόσφαιρα. Αυτό το Mexican grill, επηρεασμένο από την κουλτούρα και τις υπαίθριες αγορές φαγητού της χώρας, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να φέρουν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της λατινικής Αμερικής στα μέτρα τους.

Το μενού περιλαμβάνει πέντε συστατικά που χρησιμοποιούνται ως βάση για διαφορετικά μεξικανικά σάντουιτς. Πρόκειται για burrito (τορτίγια από αλεύρι, σιτάρι ολικής άλεσης ή καλαμπόκι), tacos (τρεις μικρές τορτίγιες από αλεύρι ή καλαμπόκι), bowl (συνδυασμοί ενός burrito μέσα σε μπολ), nachos (chips τορτίγιας που κόβονται στο χέρι καθημερινά) και quesadillas (ελαφρώς ψημένες τορτίγιες). Ο πελάτης, εφόσον επιλέξει εκείνο της αρεσκείας του, στη συνέχεια βάζει μέσα τα υλικά που τραβάει η όρεξή του. Κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά fillings είναι το barbacoa (μοσχάρι μαριναρισμένο σε ξηρή μαρινάδα και μαγειρεμένο για ώρες στη γάστρα), chicken asada (ψητό κοτόπουλο στη σχάρα), Mexican rice (μακρύκοκκο ρύζι μαγειρεμένο με ντομάτα και πιπεριά), chorizo (ισπανικό λουκάνικο καρυκευμένο με μπαχαρικά, βότανα), χειροποίητο guacamole (από αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτα, πιπεριές, λάιμ και κόλιαντρο), βιολογικά μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα σε χαμηλή φωτιά), ελαφρώς ψημένο γλυκό καλαμπόκι και sliced jalapeno (φρέσκες πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες). Η μεξικανική ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με χειροποίητες σάλτσες, άλλοτε πιο ήπιες (σαν την pico de gallo με ντομάτα κομμένη σε κύβους, κρεμμύδι, λάιμ, λάδι και κόλιαντρο), λίγο πιο πικάντικες (όπως η ranchera με ψητές κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο, θυμάρι και πιπέρι) ή σούπερ καυτερές (σαν την ghost pepper sauce με καυτερές πιπεριές, ανανά και μπαχαρικά).

Για να κατέβει πιο εύκολα το φαγητό, καθίστε αναπαυτικά στο μοντέρνο industrial περιβάλλον του εστιατορίου με τις μεξικανικές πινελιές και δοκιμάστε μια παγωμένη Μαργαρίτα.