Τα παλιά καλά χρόνια, πριν από την κατάρρευση του κομμουνισμού, όταν ο κόσμος ήταν χωρισμένος στους φιλοσοβιετικούς και τους κακούς καπιταλισταράδες, η Ελλάδα είχε γεμίσει αποπυρηνικοποιημένες ζώνες. Η Αθήνα, επειδή είχε ενδοτικούς δημάρχους, κινδύνευε από ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση. Αλλά δεν υπήρχε θέμα. Οσοι το παίρναμε χαμπάρι εγκαίρως ότι θα ήμασταν η επόμενη Χιροσίμα, απλώς θα μετατοπιζόμασταν μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο. Οι Δήμοι Υμηττού, π.χ., Ελληνικού, Περιστερίου, και πολλοί ακόμα, που είχαν εκλέξει γενναίους κομμουνιστάς, είχαν κηρυχθεί αντιπυρηνικές ζώνες. Ετσι, κι όταν μετά το Τσερνομπίλ ο Μέγας Δάσκαλος της Δημοσιογραφίας, σημερινός άρχων των υπογείων του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός, καλούσε τον κόσμο να τρώει μαρούλια, τα μαρούλια θα καθαρίζονταν αν, καλού – κακού, τα έτρωγαν στον Υμηττό. Η ραδιενέργεια, βλέπετε, σταματούσε στην οδό Βουλιαγμένης.

Οι αποπυρηνικοποιημένες ζώνες παρήκμασαν μαζί με τον κομμουνισμό. Στην πορεία, ξεχάστηκαν και πολλά από τα ωραία συνθήματα – μόνο οι μερακλήδες τα θυμόμαστε. Αλλά, σήμερα, που και οι Τσιπροκαμμένοι έχουν αποδεχτεί ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ, αγωνίζονται μάλιστα να βάλουν και άλλες χώρες στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, υπάρχει μια πόλη που ηρωικά αντιστέκεται: η Πάτρα. Κι όλα αυτά επειδή ο δήμαρχός της, ο Κώστας Πελετίδης, είναι του ΚΚΕ.

Σήμερα, όμως, κάτι μιαροί νατοϊκοί επιχειρούν να βεβηλώσουν την πελοποννησιακή μεγαλούπολη. Η Ελληνική Ενωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (ΕΕΑΕΣ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή». Ομως, ευτυχώς, έχουσι γνώσιν οι φύλακες.

«Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι» ξιφούλκησε ο κόκκινος δήμαρχος. «Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων». Κι επειδή προφανώς όσοι παρευρεθούν είναι πράκτορες των μονοπωλίων, ο δήμαρχος δηλώνει ότι θα καταγραφεί «ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πώς γράφτηκε, πώς γράφεται και πώς θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου». Σας βλέπουμε.

Αλλά, φυσικά, δεν σταματά εκεί η επαγρύπνηση. Ο πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, που είχε παραχωρήσει αίθουσα, υπαναχώρησε, και η εκδήλωση θα γίνει τελικά σε ξενοδοχείο. Επίσης, η τοπική βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, που είχε αποδεχθεί να μιλήσει, ακύρωσε τη συμμετοχή της, ώστε να μην έρθει σε αντίθεση με τον δήμαρχο.

Εξω η Πάτρα από το ΝΑΤΟ. Η Πάτρα είναι απονατοϊκοποιημένη περιοχή. Κάποιος ας βάλει και τις πινακίδες.