Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της απιστίας, που φέρεται να έχει σχέση με τη μη είσπραξη οφειλών της εταιρείας Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έρχεται να προστεθεί ως νέα ποινική εξέλιξη στη δικογραφία που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 έπειτα από μήνυση της σημερινής διοίκησης και συγκεκριμένα του νυν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη  Τζώρτζη και του προέδρου της ΔΕΠΑ Βελισσάριου Δότση.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ. Η μήνυση στρεφόταν κατά του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 ατόμων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρχαν ανείσπρακτα χρέη της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα, υπόθεση για την οποία τον Αύγουστο του 2018 ασκήθηκε  ποινική δίωξη εις βάρος των προαναφερόμενων μηνυόμενων προσώπων για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου, αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Παράλληλα, από τότε η Εισαγγελία συνέχισε να ερευνά το θέμα αυτεπαγγέλτως, ως προς το σκέλος ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών της πρώην διοίκησης της ΔΕΠΑ. Η ολοκλήρωση της έρευνας οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ,ενώ στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και δύο στελέχη της εταιρείας Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.