Ο Λουτσέσκου εξηγεί γιατί το 4/4 στα ντέρμπι από μόνο του δεν λέει κάτι και ρίχνει το βάρος στην άμυνα και στην ανασταλτική λειτουργία ενόψει του δύσκολου αυριανού αγώνα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ο ρουμάνος τεχνικός έχει δει ότι εκτός από καλή ομάδα (δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τον Δικέφαλο είναι οι μοναδικές αήττητες στο πρωτάθλημα) ο Ατρόμητος έχει μια επίθεση που ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα πετάει φωτιά έχοντας βάλει τρία γκολ στον Αστέρα Τρίπολης, δύο στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έξι στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Ατρόμητος έχει καλή νοοτροπία. Από έξω μπορεί να σκεφτείς ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, που παίζει με πολλή ενέργεια στα μαρκαρίσματα, έχει έμπειρους παίκτες και με πολύ καλό πνεύμα πάνω από όλα. Από την άλλη πλευρά θα είναι δύσκολο και για αυτούς, γιατί κι εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο οποίο θα κερδίσουμε» τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ μιλώντας στην καθιερωμένη εβδομαδιαία τοποθέτηση στην τηλεόραση της Nova, ενώ στην προπόνηση δούλεψε πολύ με τους παίκτες του την ανασταλτική λειτουργία και τις στημένες φάσεις.

Εν αναμονή του Μαουρίτσιο

Ξέρει ότι δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Ζοζέ Μαουρίτσιο, που αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα ίσως και πριν από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό για να αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά λεπτά συμμετοχής.

Πάντως ο τεχνικός του Δικεφάλου επισήμανε και στους παίκτες του κάτι που είπε και στις δηλώσεις του: «Στο ποδόσφαιρο όταν σκέφτεσαι ότι μια ομάδα είναι υποδεέστερη από σένα, αυτόματα χάνεις το παιχνίδι. Μπορεί να είναι, να υπάρχει διαφορά ποιότητας, αλλά τους αγώνες θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τους κερδίζεις, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, πολύ πριν από το παιχνίδι. Κάθε ομάδα που μας αντιμετωπίζει έχει ένα έξτρα κίνητρο, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι».

Ουσιαστικά το επιμύθιο εδώ είναι ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκανε το 4/4 στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Αρη και Παναθηναϊκό και μάλιστα με συνολική διαφορά τερμάτων 7-1 (!) αλλά αυτό δεν του διασφαλίζει ότι θα νικήσει τα επόμενα παιχνίδια εάν δεν είναι πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμος.