Τον μεγαλύτερο άθλο της καριέρας του στην πόλη όπου κατέκτησε το πρώτο σημαντικό μετάλλιό του, τη Ντόχα του Κατάρ, θα επιχειρήσει απόψε (17.15 – 18.30 ΕΡΤ) ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας.Τρεις μέρες πριν μπει στο χειρουργείο (!) για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στον αριστερό του ώμο, ο άρχοντας των κρίκων σφίγγει τα δόντια και κυνηγάει το πιο δύσκολο χρυσό μετάλλιο στην πλούσια καριέρα του.
Στο στάδιο Aspire Dome της Ντόχα, όπου το 2009 λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο (χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο) ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη αν και νιώθει σουβλιές («σαν μαχαιριές» όπως είπε χαρακτηριστικά) κάθε φορά που κάνει αιωρήσεις, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.
Μαζί με το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σ’ ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, ο Λευτέρης Πετρούνιας κυνηγάει μία σειρά από σπάνια ρεκόρ και εντυπωσιακά επιτεύγματα, μερικά από τα οποία παραμένουν απλησίαστα για δεκαετίες.
Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου θα τον μετατρέψει, μεταξύ άλλων, σε έναν από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες των κρίκων από το 1903 που ξεκίνησε ο θεσμός, στον πολυνίκη Ελληνα στην ιστορία αυτού του αγωνίσματος, αλλά και στον πρώτο αθλητή που κερδίζει τρεις διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους σε οποιοδήποτε όργανο μέσα στον 21ο αιώνα!
Αήττητο σερί
Μόλις δύο αθλητές – θρύλοι μετρούν περισσότερους από δύο τίτλους στο αγώνισμα, στα συνολικά 47 παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από το 1903: ο Ιταλός Γιούρι Κέκι με πέντε νίκες και μάλιστα συνεχόμενες (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ με τέσσερις (2006, 2007, 2010, 2011).
Επίσης σε περίπτωση νίκης του θα ξεπεράσει τον Βλάση Μάρα (έχει επίσης δύο παγκόσμιους τίτλους στο μονόζυγο) και θα γίνει ο πολυνίκης Ελληνας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης:
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη πάει για το ένατο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά, αφού στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους τίτλους (2015, 2017) προστίθενται οι τέσσερις νίκες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018), η επικράτηση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά ο θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016)
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το αήττητο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο φτάνει πλέον τα δυόμισι χρόνια, περιλαμβάνοντας ήδη οκτώ αλλεπάλληλες νίκες σε διεθνείς αγώνες (ισάριθμα χρυσά μετάλλια) μετά τον Απρίλιο του 2016 και πηγαίνοντας πλέον για το «9 στα 9». Την τελευταία διετία, μάλιστα, είναι μονίμως πρώτος ακόμα και στους προκριματικούς.
Οι άλλοι σπεσιαλίστες
Κανείς σπεσιαλίστας δεν έχει κατακτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών μέσα στον 21ο αιώνα, σε οποιοδήποτε όργανο, αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να γίνει στο Κατάρ ο πρώτος που θα πετύχει ένα τέτοιο «θρι-πιτ», στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δυσκολία και τη σπανιότητα του εγχειρήματός του. Στους τελικούς οργάνων της Παρασκευής το ίδιο επίτευγμα θα κυνηγήσουν άλλοι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2015 και του 2017, ο Ιάπωνας Κένζο Σιράι στις ασκήσεις εδάφους και ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο. Ο 27χρονος πρωταθλητής μας – έπειτα από κλήρωση – θα εκτελέσει το πρόγραμμά του πρώτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, στοιχείο που θεωρητικά δεν λειτουργεί προς όφελος ενός αθλητή, αλλά στην περίπτωσή του λειτουργεί αντίστροφα και τόσο ο Λευτέρης όσο και ο Δημήτρης Ράφτης προτιμούν το ξεκίνημα με ένα τέτοιο (τέλειο) πρόγραμμα που ρίχνει όλο το βάρος και το άγχος στους αντιπάλους, όπως έγινε τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και στους τρεις τελευταίους ευρωπαϊκούς τελικούς.
Τελευταίος θα αγωνιστεί ο μεγάλος αντίπαλός του ο Βραζιλιάνος Ζανέτι, που είναι ο τελευταίος που έχει νικήσει τον Λευτέρη Πετρούνια, πριν από 26 μήνες (!) στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.