Εναν χρηστικό οδηγό για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και για τη θέρμανση παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ». Μέσα από τις σελίδες του αφιερώματος οι αναγνώστες – καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα για τα μερίδια των εναλλακτικών προμηθευτών καθώς και της ΔΕΗ.

Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν αποδυθεί σε έναν πόλεμο προσφορών επιδιώκοντας να προσελκύσουν πελάτες είτε από τη δημόσια επιχείρηση είτε και από ανταγωνιστές τους του ιδιωτικού τομέα.

Ακρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που δείχνουν τις μετακινήσεις των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο, γεγονός που αναδεικνύει τη μάχη του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών, αλλά και την προσπάθεια των πολιτών να βρουν την πλέον συμφέρουσα επιλογή για την κάλυψη των αναγκών τους. Αυξημένοι είναι οι ρυθμοί των μετακινήσεων στις κατηγορίες των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, αφού το κόστος της ενέργειας αποσπά σημαντικό μέρος των δαπανών τους.

Επιπλέον, μέσα από τον οδηγό «ενέργεια και θέρμανση» μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις διαφορές τιμολόγησης ανάμεσα στα αγαθά του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας παρέχουν επίσης και προϊόντα φυσικού αερίου, όπως και οι επιχειρήσεις παροχής αερίου διαθέτουν και προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για μία νέα τάση στην αγορά και είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των αγορών.

Χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που αναζήτησαν φθηνή θέρμανση στο φυσικό αέριο. Μέσα από τις σελίδες του οδηγού παρουσιάζονται και χρηστικές συμβουλές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων, ώστε να αποφεύγονται οι παγίδες κατά την αναζήτηση και τελική επιλογή προμηθευτή.

Φυσικά ο «βασιλιάς» της θέρμανσης παραμένει το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες νοικοκυριά εγκατέλειψαν το συγκεκριμένο προϊόν λόγω του υψηλού κόστους. Οσοι λοιπόν επιμένουν στην αγορά πετρελαίου για να ζεσταθούν τον χειμώνα έχουν την ευκαιρία μέσα από τον οδηγό να πληροφορηθούν για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να μην πέσουν θύματα ελλειμματικών παραδόσεων.