– Ο γάλλος στοχαστής Μικαέλ Φεσέλ δίνει διάλεξη στο Γαλλικό Ινστιτούτο με θέμα «Το μέλλον της ελευθερίας» στις 6/11, στις 19.30. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του «Ο καιρός της παρηγοριάς» (μτφ. Μαριάννα Μαντά).

– Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν απόψε στις 19.30 στις Πλειάδες (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι) την ποιητική συλλογή της Τασούλας Επτακοίλη «Η γυναίκα στο ασανσέρ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη.

– Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το βιβλίο της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Δέντρα, πολλά δέντρα» στις Πλειάδες. Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν η σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάκου και η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση.

– Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χαρτογραφήματα» ο Δήμος Ζωγράφου υποδέχεται την Ιωάννα Καρυστιάνη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος «Χίλιες ανάσες» (εκδ. Καστανιώτη). Στο Μουσείο Μαρίκα Κοτοπούλη (Α. Παναγούλη 17Α, Ζωγράφου).