Κυκλοφόρησε πως ο Σάββας Παντελίδης (φωτογραφία) ήδη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αρη και αυτό – όπως καταλαβαίνει ο καθένας – δημιούργησε μια ιδιαίτερη συζήτηση. Και για το τι συμβαίνει στην Τρίπολη (που στηρίζει αναφανδόν τον έλληνα τεχνικό), αλλά κυρίως τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη με τους νεοφώτιστους που έπειτα από τρεις σερί ήττες μοιάζουν να ψάχνονται. Αυτό που δεν κυκλοφόρησε είναι πως ενδιαφέρον για το μέλλον του Σάββα Παντελίδη υπήρξε και από την Κύπρο. Από την Ομόνοια. Δεν προχώρησε όμως αυτή η υπόθεση.

Ο πάγκος και το οξύμωρο

Φοβερό στατιστικό στοιχείο σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός αναζητά λύσεις στην εξίσωση του γκολ. Από τις 16 Σεπτεμβρίου και το νικητήριο γκολ του Νάτχο με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1 στο 94′), οι Ερυθρόλευκοι έχουν σκοράρει μόλις τρεις φορές στα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Απόλλωνα. Ο Νάτχο είχε έρθει από τον πάγκο για τη νίκη με τους Αρκάδες. Το ίδιο και ο Χασάν στη Νέα Σμύρνη και ο Μάνος με τον Απόλλωνα τη Δευτέρα. Ουσιαστικά δηλαδή σε όλο αυτό το Σούπερ Λίγκα διάστημα το μοναδικό γκολ «βασικού» ήρθε στο ΟΑΚΑ από τον Κώστα Φορτούνη. Ενα στα τελευταία τέσσερα!

Οξύμωρο Νο 2

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει αύριο τον Αρη. Την ομάδα του Ερέρα (φωτογραφία κάτω) που ώς εδώ έχει αναδείξει ένα πολύ ιδιαίτερο δικό της χαρακτηριστικό. Εχει σκοράρει ώς τώρα 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Ολα σε χρονικό σημείο που δεν έχει παθητικό. Το έκανε στην αρχή με τρεις διαδοχικές νίκες (Λαμία 0-3, ΑΕΛ 2-0, Λεβαδειακός 2-0), το συνέχισε στη 2-0 νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Και σταμάτησε στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης. Σε μια αναμέτρηση που ο Αρης μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια (Γκαρσία 2′), αλλά αυτό δεν του έφτασε έστω για τον βαθμό της ισοπαλίας!

Δύσκολος

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Βορρά ο Πολ Κουτσολιάκος, θέλοντας να ανανεώσει στον ΠΑΟΚ τα συμβόλαια του Πέλκα και του Πασχαλάκη. Και αν για τον πρώτο το πράγμα κυλά σχετικά καλά, για τον Πασχαλάκη μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η οικονομική διαφορά που χώριζε τις δύο πλευρές ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Βεβαίως στο φεγγάρι που είναι ο ΠΑΟΚ,  δύσκολα τέτοιες ιστορίες θα χαλάσουν το καλό κλίμα. Η αίσθηση είναι πως και με τον Πασχαλάκη θα βρεθεί η άκρη.

Δεμένα χέρια

Την έριξε την μπηχτή ο Δώνης στην Τούμπα. Είπε πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μπει στην κλίμακα του υψηλού ανταγωνισμού χρειάζεται μεταγραφές. Ο Νίκος Νταμπίζας (φωτογραφία) όμως μπάτζετ στα χέρια του δεν έχει. Και αυτό ακριβώς είναι που απαντά σε όποιον μάνατζερ του τηλεφωνεί αυτές τις ημέρες. Οτι ενδιαφέρεται για παίκτες ενόψει Ιανουαρίου, αλλά ότι τα χέρια του είναι δεμένα. Λογικό αν σκεφτεί κανείς τον γόρδιο δεσμό του ιδιοκτησιακού.