Πρωτοφανές τσουνάμι συγκίνησης και θλίψης προκάλεσε στο Λέστερ αλλά και σε όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο η εκδημία του ιδιοκτήτη των Αλεπούδων Βιτσάι Σριβαταναπράπα. Θα μπορούσε να αποδοθεί στον τραγικό τρόπο που έχασε τη ζωή του, εγκλωβισμένος μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα και τη φήμη της εξωσυζυγικής του σχέσης μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο πάρκινκ του γηπέδου της αγαπημένης του ομάδας. Θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην ταύτιση του Βιτσάι με το «Θαύμα της Λέστερ», την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ το 2016 που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Τα δύο γεγονότα έχουν φυσικά τη σημασία τους, ωστόσο στον αφρό αυτού του τεράστιου κύματος πένθους βρίσκεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος ιδιοκτήτης συλλόγου με την τοπική κοινωνία. Τον Αύγουστο του 2010 ο τότε ιδιοκτήτης της Λέστερ, Μίλαν Μάνταριτς, ανακοινώνει τη μετάβαση στη νέα εποχή με τα εξής προφητικά λόγια: «Σήμερα είναι σπουδαία μέρα για τη Λέστερ. Οι ιδιοκτήτες μας είναι καταπληκτικοί άνθρωποι με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον. Εχουν σπουδαίο χαρακτήρα και αξιοπρέπεια και θα προσπαθήσουν να φέρουν την επιτυχία στη Λέστερ».
Οσες κι αν ήταν οι φιλοδοξίες τού, κατά τους Ταϊλανδούς, Κουν Βικάι, δεν ήταν αρκετές για να φανταστεί πως μια μέρα η Λέστερ θα ανέβαινε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου σε μια εποχή που το χρήμα έχει τον πρώτο λόγο. Αλλωστε τότε οι Αλεπούδες πήγαιναν ακόμα στο παζάρι της Τσάμπιονσιπ και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να προβιβαστούν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κουν Βιτσάι έριξε πολύ χρήμα στη Λέστερ για τα δεδομένα του συλλόγου. Εφερε καλούς παίκτες, αναμόρφωσε το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο και έδωσε νέα πνοή στην άλλοτε παραπαίουσα ομάδα. Η παρουσία του στο γίγνεσθαι του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας των 700.000 ψυχών θα μπορούσε να διαθέτει τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε ξενόφερτου που αποφάσισε να επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Κουν Βιτσάι κατάφερε να ξεχωρίσει γιατί έχτισε γέφυρες και στις ανθρώπινες σχέσεις.
Ταπεινός, λιγομίλητος, μετρημένος, ο 60χρονος μεγιστάνας έκρυβε με τακτ το στάτους που τον ακολουθούσε. Πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης, με περιουσία 4,3 δισ. ευρώ μέσω του μονοπωλίου που εξασφάλισε η εταιρεία του Κινγκ Πάουερ στα duty free του αεροδρομίου της Μπανγκόκ, με στενούς δεσμούς με μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ταϊλάνδης και της Βρετανίας, ο Κουν Βιτσάι ήταν ένας άνθρωπος του κόσμου αλλά έδειχνε ακριβώς το αντίθετο.
Γεννημένος με το όνομα Βιτσάι Ρακσριάκσορν, το 2012 ο μακροβιότερος βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιπόλ Αντουλιαντέι ο οποίος πέθανε το 2016 του έδωσε το όνομα Σριβαταναπράπα που θεωρείται τίτλος τιμής και σημαίνει «φως της προοδευτικής δόξας».
Το μπλε ελικόπτερο αποτελούσε το σήμα – κατατεθέν του για τους φίλους της Λέστερ. Στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας στο Κινγκ Πάουερ πετούσε από το Λονδίνο αρκετές ώρες πριν από την αναμέτρηση για να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα. Λάτρευε να ανακατεύεται με το πλήθος, να γίνεται ένα με το ποτάμι των φιλάθλων και να παρασύρεται στον χείμαρρο της οπαδικής έντασης.
Ανακάλυπτε συνέχεια αφορμές και επετείους για να τους κερνά μπίρες και ντόνατ, όπως συνέβη στα 60ά γενέθλιά του τον Απρίλιο. Σεβόταν ιδιαίτερα την παράδοση του συλλόγου, το παρελθόν του, τις σχέσεις του με την τοπική κοινωνία. Κρατούσε χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων σεβόμενος τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Εκανε μεγάλες δωρεές για την κατασκευή νοσοκομείου για παιδιά και έλουσε με χρήμα τους παίκτες της Λέστερ όταν κατέκτησαν τον τίτλο. Επιπλέον τους έκανε δώρο από μία BMW i8 αξίας περίπου 120.000 ευρώ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έβγαζε έξω τα Σαββατόβραδα και φυσικά πλήρωνε τον λογαριασμό.
Οι σχέσεις του με τους παίκτες είχαν έναν σύνδεσμο που μόνο σε αγαπημένες οικογένειες μπορείς να συναντήσεις. Τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου τα είχε αναθέσει στη Σούζαν Γουίλαν, την οποία είχε ορίσει διευθύνουσα σύμβουλο και τον Τζον Ράντκιν, που είναι ο αθλητικός διευθυντής. Αντιπρόεδρος ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του, ο Αϊγιαβάτ. Τα σημαντικά θέματα ωστόσο αναλάμβανε να τα λύνει ο ίδιος. Οπως συνέβη με την ανανέωση του συμβολαίου του Τζέιμι Βάρντι τη χρονιά που η Λέστερ πήρε τον τίτλο και ο παίκτης ήταν ο Βασιλιάς του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η συμφωνία ανανέωσης έκλεισε σε πέντε λεπτά. Τόσο χρειάστηκε ο Κουν Βιτσάι για να του δείξει πόσο τον εκτιμά ως παίκτη και ως άνθρωπο. Και ο Βάρντι στη συνέχεια τον κάλεσε στον γάμο του.
Το παρελθόν του εκδημούντος είναι σκοτεινό. Ποτέ δεν έχει μιλήσει γι’ αυτό, ενώ τις επαφές με τον Τύπο τις είχε αναλάβει ο Αϊγιαβάτ. Μόνο μία φορά, το 2014 είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους στην Μπανγκόκ με αφορμή την άνοδο της Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Είχε αποκαλύψει τότε πως μεγάλος του στόχος είναι η καθιέρωση της ομάδας στην πρώτη πεντάδα και για να το πετύχει ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει 200 εκατ. ευρώ. Τελικά έδωσε λιγότερα από 100 εκατ. και κατέκτησε τον τίτλο τον μεθεπόμενο χρόνο. Πιστός βουδιστής, έφερνε πολύ συχνά βουδιστές μοναχούς από την Ταϊλάνδη να ευλογήσουν για καλή τύχη το Κινγκ Πάουερ και τους παίκτες, ενώ οι τελευταίοι είχαν επισκεφθεί τον βουδιστικό ναό Πρα Μάχα Μοντόπ στην Μπανγκόκ.
Τον Μάιο του 2016, όταν κράτησε στα χέρια του το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ, φέρεται να είπε στους παίκτες: «Το πνεύμα μας υπάρχει λόγω της αγάπης και της ενέργειας που μοιραζόμαστε και μας βοηθά να δημιουργούμε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Και στα χρόνια που θα έρθουν θα συνεχίσει να είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα». Λόγια που ίσως γραφτούν στο μνημείο που θα τοποθετηθεί μπροστά από το Κινγκ Πάουερ στη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε ελπίδα στους αδύναμους του ποδοσφαίρου.