Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, γιος του σπουδαίου Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, καθώς από το καλοκαίρι θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Μια φανέλα που ο πατέρας του τίμησε όσο λίγοι, συνδέοντας το όνομά του με σπουδαίες επιτυχίες του Δικεφάλου.

Ο υιός Σαμπανάτζοβιτς κατάφερε στα 19 του χρόνια να κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, που ήρθε σε συμφωνία με τη Ζελέζνιτσαρ για την απόκτησή του. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν ο νεαρός άσος να ενταχθεί στην Ενωση το καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας τη φετινή χρονιά με τη νυν ομάδα του.

«ΤΑ ΝΕΑ» βρήκαν τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς στο Σαράγεβο όπου κατοικεί το τελευταίο διάστημα και μίλησαν μαζί του για τον Ανέλ. Τον γιο του, που όπως μας είπε ο παλαίμαχος άσος, έχει όλες τις δυνατότητες ώστε να τον ξεπεράσει! Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ αποτελούσε όπως μας εκμυστηρεύτηκε και ένα δικό του όνειρο, αφού δέθηκε με την Ενωση τα χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματά της και θα ήθελε να δει και τον γιο του με τα κιτρινόμαυρα. Κάτι που σύντομα θα γίνει πράξη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη και να ξέρετε δεν είμαι χαρούμενος μόνο ως πατέρας, αλλά και για την ΑΕΚ. Την οποία πάντα έχω στην καρδιά μου. Ο Ανέλ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και μπορεί να διαπρέψει στην ΑΕΚ. Εγώ στην ηλικία του δεν ήμουν τόσο καλός και σας λέω με σιγουριά πως έχει όλες τις δυνατότητες να με ξεπεράσει. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Βοσνίας και παράλληλα έχει καταγράψει ήδη 40 συμμετοχές με τη Ζελέζνιτσαρ. Εύχομαι να πάνε όλα όπως τα περιμένει και για εκείνον και για την ΑΕΚ», μας είπε αρχικά ο «Σάμπα».

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ανέλ ως ποδοσφαιριστή;

Είναι ένας χαφ που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ε, κάτι πήρε και από μένα (γέλια). Αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, όμως επειδή έχει πολύ καλή τεχνική βοηθάει αρκετά και δημιουργικά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει πολύ με το μυαλό και αυτό μετράει πολύ για τη συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο.

Πώς προέκυψε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ;

Από την ΑΕΚ τον παρακολουθούσαν καιρό. Τόσο με τη Ζελέζνιτσαρ όσο και με την Εθνική. Ο πρώτος που με πήρε τηλέφωνο ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ετσι έγινε η επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και μετά οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία. Αργότερα με πήρε και ο πρόεδρος (σ.σ.: ο Δημήτρης Μελισσανίδης). Μιλήσαμε αρκετά γιατί είναι άνθρωπος που ασχολείται πολύ με την ομάδα και έχει πολλές γνώσεις του ποδοσφαίρου. Είδα ότι είχε παρακολουθήσει και εκείνος τον Ανέλ και είχε ξεκάθαρη άποψη για το ταλέντο του. Κάπου εκεί η μεταγραφή έκλεισε.

Σε έχει ρωτήσει πράγματα για την ΑΕΚ; Τι ήταν αυτό που του είπες όταν προέκυψε το όλο θέμα;

Ξέρει ότι η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος. Εχει δει πολλά παιχνίδια από τα χρόνια που αγωνιζόμουν και εγώ, οπότε γνώριζε την ΑΕΚ καλά. Υπήρξαν κι άλλες ομάδες που τον ήθελαν. Από το καλοκαίρι είχαμε ενημέρωση πως τον παρακολουθεί στενά η Ρόμα, αλλά και μια ομάδα της Γερμανίας. Ομως η ΑΕΚ έδειξε πως τον ήθελε αμέσως. Πως πιστεύει σε αυτόν και επίσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Είναι μια ομάδα που όλο και μεγαλώνει και ο Ανέλ μπορεί να αποτελέσει μέλος ενός μεγάλου πρότζεκτ. Εχει ήδη μάθει πολλά για την ΑΕΚ και πλέον θα μαθαίνει όλο και περισσότερα. Λογικά, σύντομα θα κάνουμε μαζί και το ταξίδι για την Ελλάδα ώστε να γνωριστεί από κοντά με όλους. Παρακολουθήσαμε παρέα το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου και ενθουσιάστηκε. Από τον κόσμο, την ατμόσφαιρα, το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ανέλ αυτή η μεταγραφή και είναι έτοιμος και ανυπόμονος να τη ζήσει.