Τρίσποντες είναι οι καραμπόλες. Με τρεις επαφές έγινε το 1-0 από τον Χασάν στο Βικελίδης. Μία επαφή από τον Νάτχο, άλλη μία από τον Κούτρη, πλασέ από τον Αιγύπτιο και γκολ. Στο ποδόσφαιρο οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός. Στο 59′ μπήκε ως αλλαγή, οκτώ λεπτά αργότερα έβγαλε την τριαντάρα μπαλιά. Κι είναι ένα θέμα αν ένας ποδοσφαιριστής με την ποιότητα και την προσωπικότητα του Νάτχο βρίσκεται εκτός αρχικής ενδεκάδας. Θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει και να λύσει ο προπονητής. Είχε ανάγκη αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός. Τη ζήτησε ευθύς εξ αρχής. Ο Φορτούνης (φωτογραφία κάτω) φάνηκε να επηρεάζεται από την ευκαιρία που έχασε στο 6′ και παρά τις δέκα τελικές, καθαρές φάσεις για γκολ δεν έβγαιναν. Μέχρι που το έδωσε στο πιάτο στον Χασάν η συνεργασία Νάτχο – Κούτρη. Ο Αρης το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για παιχνίδια μ’ αυτόν τον βαθμό δυσκολίας.

Ανασφάλεια

Η γλώσσα του σώματος, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, τα έλεγε όλα. Εβλεπες τον Γιώργο Δώνη: ψύχραιμο, ήρεμο, σίγουρο για την ομάδα του και τον εαυτό του. Εβλεπες τον Μαρίνο Ουζουνίδη: με σπασμωδικές αντιδράσεις, μέσα στον εκνευρισμό και την ανασφάλεια. Κι είχε μια μέρα, χαρά Θεού. Δεν έριχνε χιόνι, όπως πέρυσι στη Λαμία να τα ρίξει στον παλιόκαιρο. Το ντέρμπι μπορεί να έληξε ισόπαλο αλλά είναι εμφανές ότι κάποιος κέρδισε και κάποιος έχασε. Αυτός που νίκησε κατά κράτος ήταν ο Δώνης. Οχι μόνο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά από τη διπλή αλλαγή των Κάτσε – Χατζηθεοδωρίδη και μετά, την έδεσε κόμπο την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ, που πράγματι, όπως είπε ο προπονητής της, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, αλλά ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό; Πέρυσι στον Παναθηναϊκό, για τον Ουζουνίδη όλα ήταν εύκολα. Η ομάδα σερνόταν, η ομάδα δεν βλεπόταν και για όλα έφταιγε ο Αλαφούζος. Φέτος στην ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα ντέρμπι.

Δικαιολογίες

Το Σάββατο που δεν βλεπόταν η ΑΕΚ, φταίγανε οι ποδοσφαιριστές, που αν μπορούσε θα τους άλλαζε όλους. Ποτέ οι δικαιολογίες δεν έσωσαν τους προπονητές. Στην ΑΕΚ δεν πείθουν ούτε τους ρεπόρτερ. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο μήνυμα για τον Μαρίνο. Νωρίτερα στο Περιστέρι δεν ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ που έχασε τους πρώτους βαθμούς. Χάσανε τα λεφτά τους και οι παίκτες του Στοιχήματος. Με το που ισοφαρίζει στο 73′ ο Ουγκράι, η απόδοση του διπλού βγαίνει στο 3,65. Για να κατρακυλήσει αμέσως μετά στο 2,62. Το διπλό παίχτηκε, αλλά δεν βγήκε. Και ναι μεν ο Ατρόμητος αρνείται να χάσει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές με τις γαλανόλευκες φανέλες που κράτησαν το 1-1. Ηταν η αστοχία αυτών του ΠΑΟΚ. Ανενόχλητος, σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή ο Βέρνμπλουμ στο 84′. Ανενόχλητος από τον Μέγερι, πλασάρει άουτ φάτσα με τα δίχτυα ο Πρίγιοβιτς (φωτογραφία πάνω).

Μπαγαποντιά

Ολα αυτά όμως μικρή σημασία έχουν. Μπροστά στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Αλέξη. Για τη διοργάνωση, τη συνδιοργάνωση, για να είμεθα ακριβείς, του Μουντιάλ του 2030. Ελλάς, Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία συμμαχία. Ο μεγαλοϊδεατισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Οπως έχει πει ο ποιητής, τι του λείπει του ψωριάρη φούντα με μαργαριτάρι. Ιδού λοιπόν πώς ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα. Η Ελλάς επιστρέφει στον αστερισμό του 2004. Οταν λεφτά υπήρχαν. Για πέταμα. Αφού έγινε μία φορά, γιατί να μην ξαναγίνει; Με τον Τσίπρα ωστόσο να κάνει μια παγαποντιά. Η ιδέα δεν είναι 100% δικιά του. Κι αν στην εκφορά του λόγου μιμείται-κλέβει τον Ανδρέα Παπανδρέου, στην προκειμένη περίπτωση ξεπατίκωσε τον Καρατζαφέρη. Το ημερολόγιο έγραφε 27 Ιουνίου όταν ο «χέρι-χέρι» είχε τη φαεινή ιδέα. Την οποία και γνωστοποίησε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό. Να καταθέσουν υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ.

Μπαρούφα

Αλλο που δεν ήθελε ο παμπόνηρος Αλέξης. Εβγαλε Κύπρο – Ισραήλ, έβαλε στη θέση τους Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία και voila το μεγάλο κόλπο. Σχετικά τώρα με την ουσία της υπόθεσης (που με δέος διαβάσαμε ότι «δουλεύει» (!) ο Γ. Βασιλειάδης με τον βούλγαρο ομόλογό του), επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά το προφανές. Οτι ο πάντα χαρούμενος, χαμογελαστός και επιρρεπής στις αυταπάτες Αλέξης δεν έχει κανένα πρόβλημα να αμολάει με περίσσια ευκολία τη μεγαλύτερη μπαρούφα. Με το Μουντιάλ της Ρωσίας να φτάνει τα 14 δισ. ευρώ και τα κόστη στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις να ανεβαίνουν συνεχώς, ο λογαριασμός στο μερτικό της Ελλάδας εύκολα θα φτάσει στα 5 δισ. Περισσεύουν; Υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Από πού θα βρεθούν; Από την υπερφορολόγηση κι από περαιτέρω περικοπές; Η μπαρούφα που προαναφέραμε είναι ο πλέον επιεικής χαρακτηρισμός. Μια χώρα που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα τη λέζα των Ολυμπιακών Αγώνων, να θέλει ντε και καλά να το ξανακάνει.

Κουτουράδα

Και δεν είναι ότι το λέει κάποιος υπερφίαλος και ανεύθυνος παράγων του Αθλητισμού. Η κουτουράδα αυτή εκφέρεται από τα πλέον υπεύθυνα χείλη. Από τον πρωθυπουργό της χώρας. Μιας χώρας που τα κατασχετήρια από Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία εις βάρος οφειλετών έχουν ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια. Σ’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους πολίτες θέλει να φορτώσει ο Αλέξης το κόστος ενός Μουντιάλ.