Ισως δεν πρέπει κάποιος να σταθεί πρώτιστα στην εικόνα που έβγαλε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε άνετα να δει αντιδράσεις, κυρίως από τους αξιωματούχους της ομάδας.

Είπε, λοιπόν, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του ο Μαρίνος Ουζουνίδης:

«Προσπαθούσα να καταλάβω τι κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και ο τερματοφύλακάς μας τους έδινε την μπάλα». Μέσα από τις ίσως και γεμάτες υπερβολή δηλώσεις του, ο τεχνικός «έδωσε» τον Μπάρκα. Δεν μίλησε απλά για παράπονα από όλη την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, ούτε αρκέστηκε να πει πως «αν άρχιζε ξανά το ματς θα έβαζα άλλη ενδεκάδα», αλλά κάρφωσε τον γκολκίπερ του. Εναν «άσο» που ο ίδιος έχει χρίσει βασικό και αναντικατάστατο από την αρχή της σεζόν, δίνοντάς του φτερά για να φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα. Αυτές οι ατάκες του Ουζουνίδη ξενίζουν αρκετούς. Γιατί θα μπορούσε να τις αποφύγει. Σε μια ήττα οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αλίμονο να ρίχνονται βολές σε έναν ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα αν δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα τα σφάλματά του.

Οπως και να ‘χει, ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν εκνευρισμένος μετά την απρόσμενη στα ενδότερα της ΑΕΚ ισοπαλία. Κάτι που ενόχλησε αρκετούς, όσους περίμεναν το ματς με τον Παναθηναϊκό για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και να πείσουν ότι τα αποτυχημένα αποτελέσματα στα προηγούμενα ντέρμπι και ασφαλώς στα δύσκολα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν συγκυριακά. Φευ! Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός του Δώνη έπεισε περισσότερο για την αφοσίωσή του στο πλάνο του τεχνικού, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη για πολλοστή φορά έδειξαν ασθένειες που δεν δικαιολογούνται. Επιρρεπείς σε λάθη στην άμυνα, άχρωμοι στο κέντρο και αναιμικοί στην επίθεση. Μία εβδομάδα μετά το σόου των Μπογέ και Πόνσε, το δίδυμο των Λατίνων της ΑΕΚ ήταν αόρατο. Αραγε, η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι τούτη τη σεζόν και δυσκολεύεται να απαντήσει στα μεγάλα ραντεβού; Ο χρόνος και το μέλλον θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα αυτό. Σίγουρα, όμως, κάτι λείπει από μια ομάδα που άρχισε με φιλοδοξίες πολλές και κάνει γκέλες σε παιχνίδια που πρέπει πάση θυσία να πάρει καλό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι έχει απομακρυνθεί από την κορυφή. Και ο προπονητής καλείται να αλλάξει σύντομα την κατάσταση, με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και κυρίως χωρίς εκρήξεις στις δηλώσεις του, που μπορεί να προκαλούν για τους λάθος λόγους την προσοχή αρκετών.