Με τέτοιο χέρι… χαίρετε, έλεγε κάποτε αστειευόμενος ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός και η ατάκα του κολλάει γάντι στην περίσταση: με 20/20 βολές ο ΠΑΟΚ δεν θα νικούσε μονάχα την ΑΕΚ (82-80), αλλά ακόμη και τους Γουόριορς κι ας έτρωγαν τα λυσσακά τους βαρώντας ασυστόλως τρίποντα ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον!

Ο… ακέφαλος Δικέφαλος (όπως τον χαρακτήρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επειδή «είμαστε η μοναδική ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη») εκθρόνισε πρόωρα τη Βασίλισσα, η οποία είχε κατακτήσει πριν από εννέα μήνες τα σκήπτρα και ελπίζει ότι θα διεκδικήσει έναν τίτλο που τον καρτερά από το 1999, όταν στον τελικό του Κυπέλλου είχε νικήσει πάλι την ΑΕΚ.

Πλάκα πλάκα ο ΠΑΟΚ προχθές ήταν ακέφαλος εις το τετράγωνο: εκτός από τον ιδιοκτήτη, στα τελευταία 13 λεπτά του έλειπε και ο… προπονητής του, που αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές δίκην déjà vu από τις 22 Μαρτίου του 2014, όταν πήρε την άγουσα από τον πάγκο της Νέας Κηφισιάς σε αγώνα με τον… ΠΑΟΚ στην Πυλαία, διαμαρτυρόμενος για τη σωρεία βολών που εκτελούσε η τωρινή ομάδα του!

Τότε ο ΠΑΟΚ σούταρε 25/32 και νίκησε με 92-83 τη νεοφώτιστη ομάδα, ενώ προχθές έβαλε 20/20, μετέτρεψε το -7 σε +11 και εν τέλει λυτρώθηκε από το ύστατο άστοχο σουτ του Ζέιβιερ Ράιταν – Μέις!

«Σούταρε υπό πίεση και βιαστικά και βλέποντας την μπάλα στον αέρα ήμουν σίγουρος για την κατάληξή της» τονίζει ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος έβαλε 2/2 βολές στα εννέα δευτερόλεπτα για το 82-79 και με 7/7 βάδισε στα χνάρια του Κώστα Χαραλαμπίδη (6/6) και του Ντάριους Ουάσιγκτον. Ο νυν ασίσταντ που εκτέλεσε χρέη κόουτς μετά την αποβολή του Παπαθεοδώρου και ο αμερικανός γκαρντ είχαν πρωταγωνιστήσει στα προηγούμενα δύο ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ «έγραψε» τέλειο ποσοστό από τη γραμμή του φάουλ: στις 20 Νοεμβρίου 2012 με 20/20 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και στις 2 Δεκεμβρίου 2006 με 25/25 στη Λάρισα με αντίπαλο την Ολύμπια.

«Νιώθω σιγουριά»

«Δεν θα έλεγα ότι ασκούμαι ιδιαιτέρως στην εκτέλεση βολών. Σουτάρω συνήθως τα πρωινά, αλλά σε σχέση με τα τρίποντα καταναλώνω πολύ λιγότερο χρόνο στην προπόνηση. Πάντως είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, άλλωστε έχουν χαθεί και έχουν κερδηθεί ματς από αυτές» σχολιάζει ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος το καλοκαίρι διέβη (όχι τον Ρουβίκωνα, αλλά) τον Θερμαϊκό και μετακόμισε από τον Αρη στον ΠΑΟΚ.

«Εδώ νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και περισσότερη ασφάλεια. Υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία στη διαχείριση των καταστάσεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εχουμε ένα πλούσιο ρόστερ, όλοι οι παίκτες αισθανόμαστε σημαντικοί και ο καθένας μας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής ή ακόμη και ήρωας σε μια βραδιά».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε η εβδομάδα των… αγίων βολών του ΠΑΟΚ! Χάρη σε τέσσερις τέτοιες (3/3 του Θοδωρή Ζάρα και τη νικητήρια διά χειρός Βαγγέλη Μαργαρίτη) νίκησε την Τρίτη τη Ναντέρ, χάρη στην άπταιστη επίδοση του επιβλήθηκε προχθές της ΑΕΚ και η ζωή συνεχίζεται…

Η τετράδα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα συμπληρωθεί σήμερα (18.00) στο γήπεδο Δημήτριος Τόφαλος της Πάτρας με τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Προμηθέα και στον πολυνίκη του θεσμού, Παναθηναϊκό.