Τα σημάδια υπεροψίας που έδειξε ο ΠΑΟΚ – σύμφωνα με τη δήλωση του Χοσέ Ανχελ Κρέσπο – στο Περιστέρι είναι ίσως πιο ανησυχητικά, ακόμα και από τους πρώτους (αγωνιστικούς) βαθμούς που έχασε ο Δικέφαλος από τον «μισό» αλλά εξαιρετικό Ατρόμητο.

Το τελικό 1-1 μπορεί βαθμολογικά να μην είναι καταστροφικό, καθώς οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν μια διαφορά ασφαλείας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, αλλά η ατάκα του σκόρερ του Δικεφάλου πρέπει να αναλυθεί όσο περισσότερο μπορεί από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνει σε ένα πιο βατό πρόγραμμα και είναι ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά. Αρκεί να μην υποτιμήσει κανένα παιχνίδι.

«Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα, αλλά χάσαμε και πολλές ευκαιρίες. Κάποια στιγμή όμως ήμασταν κάπως υπερόπτες μέσα στο παιχνίδι και αυτό το πληρώσαμε. Οι παίκτες του Ατρομήτου πάλεψαν σε κάθε φάση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να βελτιωθούμε στη συνέχεια» τόνισε ο ισπανός κεντρικός αμυντικός, που ήταν μέσα και στα δύο γκολ του παιχνιδιού.

Στο 40′ όταν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Φερνάντο Βαρέλα που ξέφυγε με διαδοχικές ντρίπλες από τους Aρμιν Μούγιακιτς και Αζέρ Μπουσούλατζιτς και διατηρώντας την μπάλα στον έλεγχό του με εξαιρετική τεχνική την «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή στον συμπαίκτη του που αξιοποίησε το δώρο.

Αλλά και στο 73′ όταν άργησε να πάει πάνω στον Ρόλαντ Ουγκράι και ο Ούγγρος – που λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς στο 18′, όταν πήγε να κρεμάσει τον Πασχαλάκη από τη σέντρα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του κίπερ του Δικεφάλου – σκόραρε και την ισοφάριση.

«Μετά το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να βρούμε τι φταίει και φτάσαμε στο να μας ισοφαρίσουν» είπε ο ισπανός αμυντικός, την ώρα πάντως που ο προπονητής του έλεγε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος.

Πράγματι οι κυπελλούχοι Ελλάδας στο Περιστέρι έπαιξαν πολύ καλύτερα από ό,τι για παράδειγμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Ομως στον Πειραιά η τύχη ήταν μαζί τους – όπως και ο Πασχαλάκης – με την ατυχία και την αστοχία σε εκνευριστικό βαθμό να έχει μετακομίσει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τότε.

Ετσι και τώρα δεν πήραν ένα παιχνίδι που άξιζαν βάσει ευκαιριών και όχι μόνο αλλά για αυτό το ποδόσφαιρο είναι με διαφορά το κορυφαίο άθλημα και έχει απίστευτο σασπένς – όπως τα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Περιστέρι, όπου μέσα σε δευτερόλεπτα η νίκη χαμογέλασε και στις δύο ομάδες, αλλά τόσο ο Κωτσόπουλος όσο και ο Πρίγιοβιτς έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι ο καθένας για την ομάδα του.

Τα ατού σε κακή μέρα

Ο ΠΑΟΚ είχε παίκτες – κλειδιά άλλων αγώνων (Ζαμπά, Πρίγιοβιτς) σε κακό απόγευμα, με αποτέλεσμα να μην τελειώνουν φάσεις που για αυτούς είναι προπόνηση.

Υπάρχει μια ανησυχία για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος μετά τη γονατιά που δέχθηκε στον αριστερό τετρακέφαλο, έκανε θεραπεία χθες και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα και αύριο εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης στην Ουγγαρία με τη Βίντι.

 «Χάσαμε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, τόσο στο 0-1 όσο και στο 1-1 και αυτό μας στοίχισε. Παράλληλα είχαμε στα πρώτα 15 λεπτά δύο σοβαρά λάθη εις βάρος μας, το ένα μάλιστα ήταν πέναλτι που δεν μας έδωσαν.

Πάντως όταν χάνεις τόσο πολλές ευκαιρίες δεν μπορείς να πεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας. Υπάρχουν στιγμές που ελέγχεις τον αγώνα και κάποιες άλλες που ο αντίπαλος σε αναγκάζει να γυρίσεις πίσω. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ άξιζε να φύγει νικητής από το γήπεδο. Με μια καθαρή και δίκαιη νίκη. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι δυο φάσεις του Ελ Καντουρί έπαιξαν ρόλο. Τελικώς ήρθε αυτή η ισοπαλία, αλλά ας μην ξεχνάτε ότι φεύγουμε αήττητοι από την έδρα του δευτέρου της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος έχει δυνατή νοοτροπία, δεν τα παρατά ποτέ» τόνισε ο Λουτσέσκου αναφερόμενος και στις δύο φάσεις με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος σημειώθηκε λανθασμένα οφσάιντ αρχικά (ενώ έφευγε μόνος του) και αργότερα δεν του δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στρούγγη (24′).

Είναι απορίας άξιον πώς ο Μέλο Περέιρα σε ένα ντέρμπι κορυφής μεταξύ αήττητων ομάδων δεν έβαλε ξένο διαιτητή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Στρούγγης (46′ Ενσικουλού), Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο (87′ Ουμπίδες), Μούγιακιτς (46′ Κωτσόπουλος), Ουγκράι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (77′ Πέλκας) Ελ Καντουρί (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (67′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.