Πίσω από τις λέξεις ενός φαινομενικά αθώου περιστατικού πιθανόν να κρύβεται το μέλλον του προπονητή της Μπάγερν Νίκο Κόβατς. Η απόφαση του Κροάτη να ρίξει στο παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ τον Τόμας Μίλερ στο 70ό λεπτό εξόργισε τη σύζυγό του Λίζα, η οποία ανέβασε στο Instagram το εξής μήνυμα: «Περισσότερα από 70 λεπτά για να του έρθει η φαεινή ιδέα».

Η Μπάγερν τελικά δεν νίκησε για τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα (1-1) και φυσικά το σχόλιο της Λίζα έγινε θέμα στον γερμανικό Τύπο.

Με καθυστέρηση μιας μέρας η Μπάγερν ενημέρωσε πως η 29χρονη όμορφη Γερμανίδα και επί εννέα χρόνια σύζυγος του Τόμας Μίλερ συνάντησε τον Νίκο Κόβατς μετά το παιχνίδι και του ζήτησε συγγνώμη η οποία έγινε αποδεκτή.

Η εφημερίδα «Welt» ωστόσο, έχει αντίθετη άποψη. Σε άρθρο της με τίτλο «Το post της Λίζα Μίλερ μπορεί να είναι η αρχή για το τέλος του Κόβατς», αναλύει τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από το μήνυμα. Εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί το όνομα του προπονητή, στοιχείο που δείχνει πως τον υποτιμά ιδιαίτερα. «Σαν να αναφέρεται σε έναν οδηγό λεωφορείου, σε έναν φίλαθλο ή έναν απλό υπάλληλο του σταδίου και όχι στον προπονητή του άνδρα της, το αφεντικό», γράφει η «Welt» σημειώνοντας πως η Λίζα δεν είναι καμιά τυχαία. Πρωταθλήτρια στο ντρεσάζ, έχει τη φήμη έξυπνης και ώριμης γυναίκας. Και βεβαίως, ως σύντροφος του Τόμας Μίλερ τα 11 τελευταία χρόνια γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για τα αποδυτήρια της Μπάγερν.Ο διεθνής Γερμανός ήρθε βεβαίως σε δύσκολη θέση. Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως ό,τι είπε η Λίζα το είπε μέσα σε συναισθηματική φόρτιση και το έχει ήδη μετανιώσει. «Με αγαπάει, τι να κάνω;».

Την αντίδραση της Λίζα την έθεσαν σε γνώση του Κόβατς οι δημοσιογράφοι, αλλά ο Κροάτης απέφυγε την παγίδα δηλώνοντας: «Προφανώς δεν ήταν ο Τόμας που το έγραψε».

Λείπει η χαρά

Οι συνεχείς διαρροές προς τον Τύπο που αποκαλύπτουν δυσαρέσκεια των παικτών της Μπάγερν για τον Κόβατς έχουν δημιουργήσει άσχημο κλίμα στην ομάδα. «Ετσι ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σε κάποιες ομάδες στην Μπουντεσλίγκα. Πάντα υπάρχει ένας παίκτης που έχει καλές διασυνδέσεις με έναν ή περισσότερους δημοσιογράφους» σχολίασε ο κροάτης προπονητής.

Η ουσία πάντως παραμένει η ίδια: η Μπάγερν συνεχίζει να βρίσκεται σε μαύρα φεγγάρια παρά τις προηγούμενες τέσσερις σερί νίκες. Στα επόμενα δύο ματς, με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο Μόναχο για το Τσάμπιονς Λιγκ και την Ντόρτμουντ το Σάββατο στη Βεστφαλία για την Μπουντεσλίγκα ο Κόβατς παίζει το κεφάλι του κι ας χαρακτηρίζει ανόητες τις σχετικές με το μέλλον του Κροάτη ερωτήσεις ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Αλλωστε και ο Βόσνιος παραδέχεται πως η Μπάγερν δεν παίζει σύμφωνα με τις νόρμες της, ενώ παρατήρησε πως οι παίκτες δεν παίζουν σε φουλ ταχύτητες και απουσιάζει η χαρά του παιχνιδιού.

Μετά το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες, ενώ ακόμα και ένας παίκτης της Μπάγερν φέρεται να σφύριξε προς τον πάγκο της ομάδας του.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Μάνουελ Νόιερ έχει δεχτεί οκτώ γκολ στα οκτώ σουτ στις αντίστοιχες προσπάθειες των αντιπάλων προς την εστία του.