Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν πως η στατιστική δεν αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται στο γήπεδο, ωστόσο στην περίπτωση της ΑΕΚ ο εν λόγω ισχυρισμός μάλλον καταρρίπτεται. Η Ενωση έκανε και βάσει αριθμών τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, υστερώντας σε όλες τις κατηγορίες. Σε κάποιες εξ αυτών μάλιστα παρουσιάζοντας και τρομακτική απόκλιση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ κατέγραψε προχθές 66 λάθη, τη στιγμή που ο μέσος όρος της στα προηγούμενα ματς ήταν κοντά στα 37! Μιλάμε δηλαδή για περίπου τα διπλά λάθη και αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει το ότι δεν λειτούργησε τίποτα καλά για τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό.

Η ΑΕΚ έκανε προχθές μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, όταν κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα μετράει περίπου 12! Αριθμός επίσης εντυπωσιακός και αντιπροσωπευτικός της συνολικής εικόνας των Κιτρινόμαυρων. Που ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι πήραν κάτω από τη βάση.

Ωστόσο και ανασταλτικά η Ενωση δεν τα πήγε καλά, παρότι κατάφερε να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη. Η ΑΕΚ έδωσε ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, που δεν έγιναν γκολ απλά και μόνο από συγκυρίες. Ή, αν θέλετε, λόγω της έλλειψης ποιότητας και εμπειρίας στο ρόστερ των Πράσινων. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι Κιτρινόμαυροι γλίτωσαν από… θαύμα, σε φάσεις που προήλθαν από δικά τους λάθη. Οπως αυτό του Τσιγκρίνσκι που κατέληξε στην τελική του Μακέντα και εκείνο του Γαλανόπουλου που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Μπουζούκης.