Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ της Λέστερ ταξίδεψαν στην Μπανγκόκ για το τελευταίο αντίο στον ιδιοκτήτη της ομάδας Βιτσάι Σριβαταναπράπα, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στις 27/10 όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, κατά την αναχώρησή του από το Κινγκ Πάουερ, μετά το ματς με τη Γουέστ Χαμ.

Οι παίκτες της Λέστερ αναχώρησαν για την Ταϊλάνδη μετά το προχθεσινό παιχνίδι με την Κάρντιφ στην Ουαλία, το οποίο διεξήχθη σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Το τελετουργικό άρχισε προχθές και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ οι παίκτες της Λέστερ θα επιστρέψουν αύριο στην Αγγλία.

Συγκίνηση

Η φωτογραφία του Βιτσάι Σριβαταναπράπα με το μήνυμα «rest in peace» εμφανίστηκε στο μάτριξ του γηπέδου στο Κάρντιφ, όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Οι παίκτες της Λέστερ μπήκαν στο γήπεδο φορώντας μπλουζάκια με τη φωτογραφία του αδικοχαμένου ιδιοκτήτη της ομάδας και τη φράση «the boss», καθώς έτσι τον αποκαλούσαν.

Η φόρτιση έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Ντεμαράι Γκρέι πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στη Λέστερ. Μία νίκη που ήθελαν όσο τίποτα άλλο οι παίκτες, προκειμένου να την αφιερώσουν στη μνήμη του Σριβαταναπράπα. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έβγαλε τη φανέλα της ομάδας και έδειξε το μπλουζάκι που φορούσε με το μήνυμα «For Khun Vichai». Μαζί του πήγαν και όλοι οι συμπαίκτες του. Για αυτή την κίνηση, ο Γκρέι παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Λι Πρόμπερτ…

«Είμαστε όλοι μουδιασμένοι και δεν έχουμε συνέλθει από το σοκ», είπε ο προπονητής των Αλεπούδων, Κλοντ Πιούελ.

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας που έκτισε ο Βιτσάι. Ολοι εκφράζουν τη θλίψη τους με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε παρόντες στην κηδεία. Θέλαμε να είμαστε και εμείς στην Μπανγκόκ. Η αλήθεια είναι πως ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι συμπαίκτες μου αυτή την τραγωδία. Προσπαθήσαμε ως επαγγελματίες να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα. Ολοι ήθελαν να αγωνιστούν και να νικήσουν για την οικογένεια του Βιτσάι» σημείωσε ο τερματοφύλακας της Λέστερ, Κάσπερ Σμάιχελ.