«Ελπίζω την επόμενη φορά να τα βάλουμε». Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τους παίκτες του να τα «σπάνε» – ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο – από τα 6,75 μ. στο άνετο απόγευμα χθες στο ΣΕΦ με τον Κολοσσό Ρόδου και την αναμενόμενη πρόκριση (84-53) στα ημιτελικά του Κυπέλλου του Φεβρουαρίου.

Ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής βλέποντας τους παίκτες του να έχουν χαλαρώσει στην τελευταία περίοδο (το παιχνίδι είχε έτσι κι αλλιώς κριθεί από πολύ νωρίς με τους γηπεδούχους να προηγούνται 30-12 από το 14′) στάθηκε και στα άστοχα σουτ (συνολικά 6/30 τρίποντα): «Τα περισσότερα ήταν ελεύθερα, αλλά δεν μπήκαν, αφού γι’ αυτό αποφασίζει άλλος», είπε, δείχνοντας ψηλά στον ουρανό. Με τη μόνη διαφορά ότι το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή.

Οπου σαφώς και δεν θα βρουν οι παίκτες του τόσα ελεύθερα σουτ, αλλά εκ των πραγμάτων θα είναι και πιο συγκεντρωμένοι. Το ευχάριστο για τον κόουτς του Ολυμπιακού ήταν ότι είδε για πρώτη φορά τον Γιάνις Τίμα να ανταποκρίνεται αρκετά καλά στον ρόλο του, στην καλύτερή του εμφάνιση, αλλά ο Λετονός πήγε να γίνει… Στρέλνιεκς και δεν το έχει.

Αποτέλεσμα, να τελειώσει μεν τον αγώνα με 21 πόντους με 5/5 βολές και 5/6 δίποντα, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, αλλά είχε και 2/10 τρίποντα! Πάντως, πρόλαβε να δηλώσει ότι, αν και η ομάδα δεν είναι στην κορυφή της απόδοσής της, πάει για νίκη στο ΟΑΚΑ.

Διάθεση

Ο κόουτς των Πειραιωτών στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε με τρία φόργουορντ ταυτόχρονα (Τίμα, Παπανικολάου, Τουπάν), κάτι που έδωσε σημαντική ενέργεια στην άμυνα. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +35 (79-44) πέντε λεπτά πριν από το φινάλε και λογικά ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Νίκος Βετούλας είχε παράπονα από τους παίκτες του. Δεν τους είχε ζητήσει άλλωστε το ακατόρθωτο (πρόκριση) αλλά μόνο:

«Να δείξουν λίγο διάθεση. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι να παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Παίζουμε με επαφές, δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και στο τέλος γίνεται η διαφορά. Είμαι απογοητευμένος από την εικόνα σε ό,τι αφορά τη διάθεση ορισμένων παικτών και τον “άσχημο” εγωισμό. Ολοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Ορισμένοι με τέτοιες συμπεριφορές, απλά δεν θα έχουν θέση στην ομάδα» τόνισε ο τεχνικός των φιλοξενουμένων, που έχουν κρίσιμο παιχνίδι στη Ρόδο με τον Αρη το Σάββατο.

Βεζένκοφ (13 π., 11 ριμπ.) και Τουπάν (11 π., 4 ριμπ.) συμπαραστάθηκαν στον Τίμα, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισαν ο Ντιγκς (11 π., 8 ριμπ.) και ο Μαυροειδής (9 π., 9 ριμπ.).

Με στόχο τα… φώτα

Οταν χαμηλώνουν τα φώτα στο ΣΕΦ και φεύγουν οι πρωταγωνιστές, τότε βγαίνουν οι «μικροί» του Ολυμπιακού που υπό τις οδηγίες του Νίκου Μπάρλου και με τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες ελπίζουν κάποια στιγμή στο μέλλον να παίξουν πριν… χαμηλώσουν τα φώτα.