Επειτα απ’ όσα συνέβησαν μέσα σε μία εβδομάδα, προφανώς στο εγκυκλοπαιδικό λήμμα που αναφέρεται στις οβιδιακές μεταμορφώσεις θα πρέπει να τοποθετηθεί η φωτογραφία της ομάδας μπάσκετ της Κύμης!

Το περασμένο Σάββατο οι Ευβοιώτες έφαγαν διαφορά 31 πόντων (56-87) από το Περιστέρι και προτού κατακαθίσει ο κουρνιαχτός από αυτό το στραπάτσο επέστρεψαν δριμύτεροι και πήραν το αίμα τους πίσω: νίκησαν με 74-73 και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου!

Και πώς; Με τρίποντο που έβαλε δυο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του δραματικού προημιτελικού ο παίκτης που προοριζόταν να πάρει το τελευταίο σουτ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά όχι το προχθεσινό!

Στο θρίλερ με τους Πειραιώτες, μετά το τρίποντο του Αξελ Τουπάν, περίμενε την μπάλα ο Ντέιβον Ουάσιγκτον, αλλά την πήρε και αστόχησε ο Σκοτ Σαγκς. Προχθές που ο Σαγκς ήταν… καυτός, την πήρε ο Ουάσινγκτον και το έβαλε, εκτοξεύοντας τους Κουμιώτες στον έβδομο ουρανό.

«Στο τάιμ άουτ είπαμε ότι θα στήσουμε ένα pick n’ roll και θα πάρει την μπάλα ένας από τους δυο, αναλόγως με το πώς θα αντιδρούσε η άμυνα του Περιστερίου. Την πήρε ο Σαγκς και όταν είδε ότι πήγαν πάνω του δυο παίκτες την έδωσε στον Ουάσινγκτον» εξηγεί ο Γιάννης Καστρίτης, που ασφαλώς έχει μπόλικες και δη πειστικές εξηγήσεις για τη μεταμόρφωση της ομάδας του: «Εκτός του ότι βελτιώσαμε δραστικά την απόδοσή μας, τον κυρίαρχο ρόλο έπαιξε ο εγωισμός των παικτών. Ολοι μας νιώσαμε θιγμένοι από τη συντριβή στο ματς του πρωταθλήματος, είχαμε γνωρίσει κιόλας τρεις απανωτές ήττες και η αντίδραση ήταν αναμενόμενη. Δεν χρειάστηκε να την καλλιεργήσω εγώ, συνέβη από μόνη της και ήταν αναπόφευκτη».

Ολα για κάποιον λόγο

Ο ήρωας της Κύμης είναι ένα τεσσαροπεντάρι που έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Οχάιο, τα προηγούμενα χρόνια περιπλανήθηκε ανά τον πλανήτη και διέβη τον πορθμό του Ευρίπου με καθυστέρηση ενός χρόνου.

«Θα ερχόμουν πέρυσι (σ.σ.: όταν τραυματίσθηκε ο Ο’ Μπράιεν) αλλά τότε δεν με άφησε η Μπαλκάν. Ολα για κάποιον λόγο συμβαίνουν έστω και καθυστερημένα» το φιλοσοφεί ο 29χρονος Αμερικανός.

«Οταν ο Σαγκς μου έδωσε την μπάλα, δεν προλάβαινα να σκεφτώ τίποτε, παρά να σουτάρω. Ενιωθα καλά και έγινε ο, τι έγινε. Δυστυχώς είχαμε χάσει την ευκαιρία με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά η τύχη ήταν μαζί μας».