Η μάχη του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα με φόντο την παραμονή στην κατηγορία δεν έβγαλε νικητή, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη χθεσινή αναμέτρηση του Γεντί Κουλέ. Ετσι, αμφότερες πήραν από έναν βαθμό, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα, παραμένοντας ωστόσο στην τελευταία θέση του πίνακα. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο έχοντας σε πρώτη φάση στραμμένα τα βλέμματα στην άμυνα. Στο να μη δεχθούν δηλαδή γκολ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο δημιουργικά. Κάτι που δεν επέτρεψε την παραγωγή φάσεων, με το πρώτο μέρος ειδικά να είναι αρκετά φτωχό όσον αφορά το θέαμα. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο αξιόλογες στιγμές με τους Κυριακίδη και Αραβίδη, ενώ στον αντίποδα ο Απόλλωνας προσπαθούσε να γίνει απειλητικός είτε με κάποια προσπάθεια του Τριάδη, είτε με κάποια ενέργεια του Μάντζιου. Χωρίς ωστόσο ουσιαστικά αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σκορ στην αναμέτρηση. Στο δεύτερο μέρος το ματς άνοιξε περισσότερο. Αρχικά ήταν οι Κρητικοί που ανέβασαν την πίεσή τους και κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 65′.

Ενα διάστημα στο οποίο το παιχνίδι είχε μεταφερθεί κυρίως προς την περιοχή του Χουάντερσον.Ωστόσο αυτή η προσπάθεια των γηπεδούχων δεν είχε διάρκεια, με τον Απόλλωνα όχι μόνο να ισορροπεί από εκεί και έπειτα το ματς, αλλά να δημιουργεί και τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Με κορυφαία εκείνη του 88′, όταν οι Μάντζιος και Σικαμπάλα απέτυχαν διαδοχικά να κερδίσουν τον Στρέζο.

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος (Βουό 64′), Κουτσιανικούλης (Ντίνας 65′), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης (Νέιρα 80′), Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

Απόλλωνας Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Οριουελά, Γκίνο, Τριάδης (Ακόστα 82′), Μάντζιος, Ντουρσό (Tζανετόπουλος 90′), Λούκιτς, Μπεντινέλι (Σικαμπάλα 61′), Κονέ.