Ηρθε από τον πάγκο την κατάλληλη στιγμή, για να κάνει εκείνη τη δουλειά που ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Nα αλλάξει τα δεδομένα στο χορτάρι. Με την προσωπικότητά του, την ηρεμία του, με μια του έμπνευση από το τετράγωνο ποδοσφαιρικό μυαλό του. Χρειάστηκε εννέα λεπτά για να βρει το κατάλληλο κάδρο στη φωτογραφία της αντίπαλης άμυνας. Και όταν το βρήκε; Η ιστορία έγραψε Αρης – Ολυμπιακός 0-1. Και στην ούγια Μπίμπρας Νάτχο!

Ο ισραηλινός «εγκέφαλος» λοιπόν υπέγραψε φαρδιά-πλατιά το σενάριο της τέλειας απόδρασης των Ερυθρολεύκων από το Κλεάνθης Βικελίδης. Πάτησε χορτάρι στο 58′, βρήκε την τέλεια τριαντάρα πάσα – από τον άξονα στα αριστερά – στο 67′ και τα υπόλοιπα τα άφησε για τους συμπαίκτες του. Τον – εξαιρετικό χθες – Λεονάρντο Κούτρη που σέρβιρε και τον Αχμέντ Χασάν ο οποίος έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Κουέστα. Με τη μία η ασίστ, με τη μία και η εκτέλεση σε μια τέλεια επιθετική φάση. Η… μία που προηγήθηκε όμως ήταν που καθάρισε και την μπουγάδα. Η σκέψη και η υλοποίηση από τον Νάτχο, που εξελίσσεται στον ιδανικό 12ο παίκτη για τον Ολυμπιακό.

Ηταν η πέμπτη φορά φέτος που ερχόμενος από τον πάγκο ο Νάτχο έδωσε στους Πειραιώτες το αποτέλεσμα που ήθελαν. Με τον Αστέρα (3η) μπήκε στο 84′ και πέτυχε το γκολ της νίκης στο 93′. Με τον Πανιώνιο (4η) ήρθε στο 58′ (0-0) και μέσω… Χασάν έγινε το 0-1 στο 92′. Με τον Απόλλωνα την περασμένη εβδομάδα πέρασε στο 59′ αντί του Ναουέλ (0-0) και συνέβαλε στο 1-0 (Μάνος 90′). Στο 58΄είχε περάσει και στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό (0-0), σε μια παρτίδα που έκρινε και πάλι ο Μάνος (68′). Για όσους είναι λιγάκι πιο παρατηρητικοί; Το χρονικό σημείο που πατά χορτάρι έχει σταθεροποιηθεί στο ίδιο χρονικό σημείο. Προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για μια κατάσταση εμπιστοσύνης του προπονητή προς τον δημιουργικό οίστρο του 30χρονου play maker.

Με αυτό το «διπλό» ο Ολυμπιακός πήρε σίγουρα μια τεράστια βαθμολογική ανάσα σε μια στροφή που είχε απώλειες για όλους τους άλλους του γκρουπ των πρωτοπόρων. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, προσπέρασαν την ΑΕΚ και είναι πλέον στο -2 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ατρόμητο. Ολα αυτά μέσω της επικράτησης σε μια έδρα από εκείνες που δεν θα περάσουν πολλοί στον φετινό μαραθώνιο. Γιατί ο Αρης και χθες έδειξε ποιότητα και ικανότητα. Απλά, έπεσε στην περίπτωση. Σε έναν πολύ καλά διαβασμένο και οργανωμένο Ολυμπιακό που μπήκε με… γκάζια (ο Φορτούνης έχασε το… άχαστο της αγωνιστικής στο 5′) και που εξαιρώντας ένα πεντάλεπτο προς το φινάλε του πρώτου μέρους (ο Σα έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ του Ντιγκινί στο 35′ και του Γιουνές στο 40′) είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Εγγύηση Σισέ, Βούκοβιτς

Με τον – επίσης εξαιρετικό – Σισέ και τον Βούκοβιτς να δίνουν σοβαρότητα στη βασική γραμμή άμυνας, τον Κούτρη να ανεβαίνει αμέτρητες φορές τον αριστερό διάδρομο και τον Μπουχαλάκη να κρατά τα γκέμια του ρυθμού. Πολύ ώριμη εμφάνιση για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκλεισαν μια ακόμη βραδιά με διψήφια εκτέλεση τελικών (10) και κρατώντας την αντίστοιχη σοδειά του Αρη μόλις στις 6 τελικές (εκ των οποίων οι μισές δημιουργήθηκαν ή και ολοκληρώθηκαν μέσα από στημένες μπάλες). Καλό ματς, καλό αποτέλεσμα, καλή αγωνιστική για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία έχει μπροστά της πλέον μία εβδομάδα με δύο ακόμη τεράστια «πρέπει» μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Την επικράτηση επί της Ντουντελάνζ την Πέμπτη για να στρογγυλοκαθίσουν οι Ερυθρόλευκοι στην κουβέντα της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Και βέβαια τη νίκη στο κλασικό ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία στάση πριν από την επόμενη εθνική διακοπή.

Προβληματισμός στους Κιτρινόμαυρους

Η χθεσινή ήταν η τέταρτη σερί ήττα για τον Αρη στο πρωτάθλημα. Επειτα από εκείνες με Πανιώνιο (1-0), ΠΑΟΚ (1-2) και ΑΕΚ (4-0). Μια απότομη προσγείωση για την ομάδα του Πάκο Ερέρα. Το ματς της επόμενης Δευτέρας στη Ριζούπολη (12/11) με τον Απόλλωνα μοιάζει πια οριακό για τους Κιτρινόμαυρους.

Αρης: Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σιώπης (77′ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Ντιγκινί (76′ Ματίγια), Γιουνές.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (84′ Καμαρά), Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (58′ Νάτχο), Ποντένσε, Χασάν.