Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών και των εκπαιδευτών τους, καθώς οι εξεταστές – υπάλληλοι των κατά τόπους διευθύνσεων Μεταφορών απέχουν εδώ και 40 ημέρες από τις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των διπλωμάτων οδήγησης. Ηδη οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τις 40.000. Ωστόσο δεν μπορούν να εξεταστούν, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα από τον περασμένο Απρίλιο (178 ευρώ τον μήνα).

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 200.000 οδηγοί άνω των 74 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να ξαναδώσουν πρακτικές εξετάσεις εντός τριμήνου (!) για να συνεχίσουν να οδηγούν.

Την ίδια στιγμή με αποχή διαρκείας απειλούν και οι εκπαιδευτές οδηγών, που χθες έστειλαν εξώδικο στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, για την αλλαγή του τρόπου διενέργειας των πρακτικών εξετάσεων. Οι εκπαιδευτές αντιδρούν στη διάταξη που απαγορεύει κατά την εξέταση να βρίσκονται μέσα στο όχημα με τον εξεταζόμενο υποψήφιο οδηγό. Παρά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε οι δάσκαλοι των σχολών οδηγών να έρχονται σε επαφή με τον εξεταστή».