ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Με τον φόβο της διαγραφής

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής τα οποία είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να στελεχώσουν αντίπαλα ψηφοδέλτια στις περιφερειακές εκλογές μετά τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης Μιχάλη Τζελέπη, ο οποίος έκανε λόγο για διαγραφές. Ετσι, μετά τη διαγραφή της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, η οποία δήλωσε πως θα είναι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον εκλεκτό της ΝΔ Φάνη Σπανό, ο φόβος της διαγραφής είναι υπαρκτός για αρκετούς «πράσινους» αντιπεριφερειάρχες. Είναι ενδεικτικό πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη υπάρχουν στελέχη – όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας – που έχουν δηλώσει ανοιχτά πως θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Πέτρου Τατούλη.

Βόλος

Από το Ποτάμι στο ΚΙΝΑΛ

Την υποψηφιότητα του Απόστολου Παπαδούλη (φωτογραφία) για τον Δήμο Βόλου στηρίζει εδώ και λίγες ημέρες το ΚΙΝΑΛ ύστερα από απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, στη συνεδρίαση της οποίας συμμετείχε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Υπενθυμίζεται πως ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Απόστολος Παπαδούλης ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Μαγνησίας με το Ποτάμι στις εκλογές του 2015.

Γαλάτσι

Μάχη για το χρίσμα

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Γαλατσίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο Κώστας Ζώμπος (φωτογραφία), δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης του αείμνηστου Κυριάκου Τσίρου. Στην περίπτωση που ο νυν δήμαρχος αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα – και να μη… μετακομίσει στα βουλευτικά έδρανα – τότε οι δύο γαλάζιοι υποψήφιοι θα πρέπει να παλέψουν τόσο για τη δημαρχία όσο και για το χρίσμα από τη ΝΔ.

Ηράκλειο Κρήτης

Ουρά κάνουν οι υποψήφιοι

Ο ένας μετά τον άλλον εκφράζουν την πρόθεσή τους να κατέβουν υποψήφιοι στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Αύριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ηλίας Λυγερός, ο οποίος πιθανότατα θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης έχει ανακοινώσει την απόφαση για ίδρυση μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης. Υπενθυμίζεται πως ο Κουκιαδάκης στις περιφερειακές εκλογές του 2014 είχε κατέβει με τον συνδυασμό «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» του νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Πάντως, ερωτηματικό παραμένει η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεση να ξανακατεβεί, στην περίπτωση όμως που του το επιτρέψει η υγεία του.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γαλάζια κόντρα

Μπορεί ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει καταλήξει στον υποψήφιο που θα στηρίξει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήδη πάντως στην κούρσα εκτός από τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, μπαίνει και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, οδοντίατρος, Μανώλης Γλυνός (φωτογραφία), με τον ανεξάρτητο – όπως δήλωσε – συνδυασμό Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, μεγάλη είναι η πιθανότητα να βγουν στη διεκδίκηση της Περιφέρειας τα γαλάζια μαχαίρια, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, εξετάζει να κατέβει με νέα ανεξάρτητη παράταξη απέναντι στον νυν περιφερειάρχη.

Ζωγράφου

Τέσσερις στην κούρσα

Η νυν δήμαρχος Ζωγράφου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Τίνα Καφατσάκη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα έχει απέναντί της τους προερχόμενους από τη ΝΔ υποψηφίους Παναγιώτη Αγγελόπουλο – ο οποίος βάζει εκ νέου υποψηφιότητα – και Βασίλη Θώδα – ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει τη στήριξη της Πειραιώς. Στην προεκλογική μάχη… πέφτει και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, ως επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» του τέως δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από περίπου έξι μήνες.

Καλλιθέα

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ

Το μόνο κίνητρό μου είναι η αγάπη μου για την Καλλιθέα, που με αυταπάρνηση και θυσία υπηρέτησα. Στόχος μου είναι να πάει η πόλη μας μπροστά και να κοιτάξει ξανά το μέλλον

με αισιοδοξία και ελπίδα