Ο Πάκο Ερέρα έγινε ένας ακόμα προπονητής που αποχαιρετά την ελληνική Λίγκα στους τρεις πρώτους μήνες της διοργάνωσης. Ο ισπανός τεχνικός πλήρωσε τις ήττες του Αρη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Η τελευταία νίκη στη Σούπερ Λίγκα ήταν στις 30/9 στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ετσι, ο Αρης έγινε η πέμπτη ομάδα στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία που αλλάζει προπονητή μετά τις Λάρισα, Λεβαδειακό, Απόλλωνα (δύο φορές) και Λαμία.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης ακολούθησε τα άσχημα αποτελέσματα των αγώνων με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μετά τον προχθεσινό αγώνα ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον τεχνικό διευθυντή Ντίνο Διαμαντόπουλο συζήτησαν για περισσότερη από μισή ώρα τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα μπορούσε να βγει από το αδιέξοδο. Αυτό που καταλόγιζαν στον Ερέρα ήταν η διαχείριση των αγώνων, αλλά και η αδυναμία αντίδρασης κατά τη διάρκειά τους. Ο προβληματισμός ήταν έντονος και η αρχική πρόθεση ήταν να μην κινηθούν υπό την πίεση των γεγονότων. Μία ανάλογη συζήτηση – με την παρουσία αυτή τη φορά και του Ερέρα – είχε γίνει και έπειτα από τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (4-0), με τον ισπανό προπονητή να αναλαμβάνει την ευθύνη για την παρουσία της ομάδας στο β’ μέρος.

Στη νέα συνάντηση του Ερέρα με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο, χθες το απόγευμα, συμφωνήθηκε τελικά να διακοπεί η συνεργασία τους «για το καλό της ομάδας», καθώς συμφώνησαν πως χρειαζόταν ένα δυνατό σοκ για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Παρελθόν αποτελούν επίσης και δύο από τους συνεργάτες του, οι Ραούλ Μπράβο και Τέλμο Ντε Αντρες.

Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του ισπανού τεχνικού δεν υπάρχει ακόμα απάντηση. Η διοίκηση θα αναζητήσει έμπειρο προπονητή ο οποίος ενδέχεται να είναι Ελληνας. Η προσωρινή λύση, πάντως, είναι ο έως τώρα άμεσος συνεργάτης του Ερέρα, ο 47χρονος Απόστολος Τερζής.

Πριν από τη συζήτηση με τον Διαμαντόπουλο, ο Πάκο Ερέρα προπόνησε για τελευταία φορά την ομάδα και στα θετικά ήταν η επιστροφή του Φραν Βέλεθ ο οποίος είχε υποστεί μυϊκό τραυματισμό στο ματς με τον ΠΑΟΚ.