Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανήκει ήδη στο παρελθόν για την ΑΕΚ, που αύριο ρίχνεται ξανά στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο Μόναχο, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της φάσης των ομίλων και όπως γίνεται αντιληπτό θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένη. Αλλωστε με αντίπαλο μια ομάδα τέτοιου επιπέδου δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος και έτσι η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιάσει σταθερότητα και πλάνο επί ενενήντα λεπτά, προκειμένου να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί.

Το βέβαιο είναι πάντως πως σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου οι Κιτρινόμαυροι θα παρουσιαστούν αλλαγμένοι. Μιας και στο βασικό σχήμα αναμένεται να υπάρξουν τουλάχιστον τρεις αλλαγές, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τοποθετεί από ένα νέο πρόσωπο σε κάθε γραμμή της Ενωσης. Με την προσδοκία η ομάδα του να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις.

Ο έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τάσου Μπακασέτα που παραμένει εκτός, αλλά και σε εκείνες του Μάριου Οικονόμου που ταλαιπωρείται από κάκωση στο γόνατο. Την ίδια στιγμή που εκτός παραμένει και ο τιμωρημένος Μάρκο Λιβάγια.

Αλλαγή και στο σύστημα

Ολα δείχνουν ότι ο τεχνικός του Δικεφάλου προσανατολίζεται στο να παρατάξει την Ενωση με 4-2-3-1. Αφήνοντας έτσι στην άκρη, έστω και προσωρινά, το 4-4-2 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, στον άξονα οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Μπογέ, στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Πόνσε, Κλωναρίδη και ο Μάνταλος σε ρόλο οργανωτή.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να διατηρηθεί στο βασικό σχήμα, με τον Ουζουνίδη να του δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης. Ο τεχνικός της Ενωσης γνωρίζει την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από τον Μάνταλο και θέλει να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στα γνωστά δεδομένα απόδοσης μέσω των αγώνων. Γι’ αυτό και η θέση του 27χρονου άσου στη βασική ενδεκάδα του Μονάχου πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Παρότι είναι σαφές πως ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι.

Η κριτική που δέχθηκε ο captain της Ενωσης ήταν έντονη και σε έναν βαθμό εκτός λογικής. Οι απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ από τον Μάνταλο είναι αυξημένες, ωστόσο κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να προσφέρει. Κάτι που ίσως να αποτελεί την αιτία και του γενικότερου εκνευρισμού που δείχνει να έχει το τελευταίο διάστημα. Πάντως η στήριξη από τον Ουζουνίδη είναι καθολική προς το πρόσωπό του, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να εκτιμά μάλιστα πως ενδεχόμενη μετατόπιση του Μάνταλου στον άξονα είναι πιθανό να δώσει στον διεθνή μέσο την ευκαιρία να βρει ξανά τα πατήματά του. Κάνοντας και πάλι στο γήπεδο και τη γνωστή και πολύτιμη δουλειά του στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η παρουσία του Μπογέ στην ενδεκάδα δίνει τη δυνατότητα στον αρχηγό του Δικεφάλου να… ξεκολλήσει από τη γραμμή και αυτό είναι πιθανό να συμβεί από αύριο κιόλας. Μιας και το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Μάνταλο να αγωνίζεται ξανά ως δεκάρι έπειτα από πάρα πολύ καιρό.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γκίνης, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν, Αλεφ, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Κλωναρίδης, Γιούσης, Πόνσε, Μπογέ, Γιακουμάκης.