Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που βρήκε το γκολ και έφυγε με τη νίκη (1-0) από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς συμπλήρωσε οκτώ ματς χωρίς ήττα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Αντίθετα, προβληματισμός υπάρχει στον Αστέρα που έδειξε για ακόμα μία φορά την αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι είχαν 17 τελικές (οκτώ στην εστία), αλλά γκολ δεν πέτυχαν, καθώς και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε. Το γεγονός πάντως είναι πως ο Αστέρας παραμένει στην 14η θέση με μόλις πέντε βαθμούς, ενώ οι καλές εμφανίσεις δεν συνδυάζονται με θετικά αποτελέσματα.  «Μας έλειψε και πάλι το γκολ, παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά το γκολ της Ξάνθης μας επηρέασε ψυχολογικά. Χρειάζεται βελτίωση στην τελική προσπάθεια», παραδέχθηκε και πάλι ο Σάββας Παντελίδης. Ο Μίλαν Ράσταβατς είδε τον Ερικ Γέντρισεκ να σκοράρει (71′) και το έβδομο φετινό γκολ του σλοβάκου επιθετικού βοήθησε την Ξάνθη να «κλέψει» το ματς.

«Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη που ήρθε δύσκολα. Φανήκαμε λίγο κουρασμένοι από τα συνεχόμενα ταξίδια, αλλά τελικά η σωστή νοοτροπία που δείξαμε για ακόμα μία φορά μας έδωσε τη νίκη», είπε ο τεχνικός της Ξάνθης. Θα πρέπει να σημειώσουμε την καταπληκτική παράδοση των φιλοξενουμένων στην Τρίπολη, καθώς τα τελευταία 12 χρόνια έχουν μόλις μία ήττα!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (76′ Δουβίκας), Φερνάντεθ (42′ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46′ Κάντα), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.