Μετά την Κύμη, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έγινε χθες το βράδυ η τέταρτη κατά σειράν ομάδα, η οποία προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του 44ου Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας στο γήπεδο Δημήτριος Τόφαλος τον Προμηθέα Πατρών με 76-68.

Οι Πράσινοι, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Θανάση Αντετοκούνμπο, πήραν από την αρχή το προβάδισμα, αλλά οι οικοδεσπότες (από τους οποίους απουσίαζαν ο Οκτάβιους Ελις και ο νεόκοπος Τζέιβον Πίκστον) απάντησαν και πέρασαν μπροστά με 32-31 χάρη σε δυο απανωτά τρίποντα του Μέιερ και του Μπράουν. Ο πολυνίκης του θεσμού (με 18 τρόπαια) Παναθηναϊκός αντέδρασε, έτρεξε ένα σερί 10-0, ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (43-58) και παρά την αντίδραση του Προμηθέα που μείωσε στο -6 (55-61) κλείδωσε τη νίκη και την πρόκρισή του στην τετράδα, από όπου πέρυσι είχε αποκλεισθεί από τη μετέπειτα νικήτρια ΑΕΚ.

Οι ημιτελικοί που θα προκύψουν από κλήρωση θα διεξαχθούν στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα θα ακολουθήσει ο τελικός στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου.

n Tην τελευταία πνοή του άφησε χθες σε ηλικία 85 ετών ο πατέρας του Παναγιώτη Φασούλα. Ο Γιάννης Φασούλας είχε τραυματισθεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα πριν από έξι μήνες και έκτοτε δεν μπόρεσε να συνέλθει. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στις 14.00 από τον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας.