Σε ντόμινο εξελίσσονται οι καταγγελίες των ομολόγων της Folli Follie κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτικό τον κλοιό γύρω από την εταιρεία, η διοίκηση της οποίας αναζητεί σχέδιο για να υπάρξει επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε και νέα σειρά ομολόγων της Folli Follie καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε σε πληρωμές τοκομεριδίων, όπως όφειλε, στις 2 Νοεμβρίου.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. «Ο διαχειριστής-εκπρόσωπος των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων 249.500.000 ευρώ, λήξεως 2019 και εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg απέστειλε δήλωση καταγγελίας προς τη θυγατρική, τη FF Group Finance Luxembourg, και κατέστησε απαιτητές τις αξιώσεις δυνάμει των εγγυήσεων που έχουν παρασχεθεί από τη FFG και τη θυγατρική της FF Group Finance Luxembourg II. Λόγω των ανωτέρω, έχουν λάβει χώρα Γεγονότα Παραβίασης των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Ομολόγων 150 εκατ. ελβετικών φράγκων λήξεως 2021 και εκδόσεως της FF Group Finance Luxembourg II SA, του Schuldschein 20.000.000 ευρώ με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2016 που έχει συνάψει η FF Group Finance Luxembourg II SA και του Schuldschein 31. εκατ. ευρώ με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2016 που έχει επίσης συνάψει η FF Group Finance Luxembourg II SA».

Με βάση αυτά, η FF έχει καταστεί υπερήμερη βάσει των όρων και προϋποθέσεων των ομολόγων λήξεως 2021 λόγω μη πληρωμής τόκων κατά την προκαθορισμένη ημέρα πληρωμής τους, στις 2 Νοεμβρίου 2018. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει «Γεγονός Παραβίασης» των όρων και προϋποθέσεων των ομολόγων 2021 μετά τη λήξη της συμβατικής περιόδου χάριτος των δέκα ημερολογιακών ημερών, στις 12 Νοεμβρίου 2018, και κατά συνέπεια θα οδηγήσει σε καθεστώς χρεοκοπίας και το ομόλογο Schuldschein ύψους 20 εκατ. ευρώ με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2016 που έχει συνάψει η FF Group Finance Luxembourg II SA, καθώς και το Schuldschein 31 εκατ. ευρώ με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2016.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ. Και ενώ τα ομόλογα της FFG σκάνε το ένα μετά το άλλο, πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία για παράβαση των διατάξεων του νόμου για την κατάρτιση των ετήσιων ενοποιημένων καταστάσεών της.

Την ίδια ώρα πάντως, στον απόηχο του σκανδάλου της FF, την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης ελβετικής Dufry ανακοίνωσε ο Αντρέ Ολζέρ Νεμάν, εταιρεία του οποίου φέρεται ότι έχει προσημειώσει ακίνητο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες χορηγώντας δάνειο ύψους 36,45 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος επικαλείται λόγους υγείας για την αποχώρησή του από τη θέση του – αλλά και από την προεδρία της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου της Dufry. Ωστόσο, διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο εταιρείας.