Εχω μεγάλη περιέργεια για την αποψινή εμφάνιση της ΑΕΚ στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, που προφανώς είναι το τεράστιο φαβορί για τη νίκη, αφού άλλωστε κέρδισε και στο ΟΑΚΑ πριν από λίγες μέρες και μάλιστα χωρίς καν να ιδρώσει. Η δική μου περιέργεια δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα: η ΑΕΚ δεν έχει καμία πίεση και αν δεν χάσει θα έχει κάνει ένα μικρό θαύμα. Αλλά η εμφάνισή της, μετά το κακό παιχνίδι της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Εντεκα

Το περασμένο Σάββατο μετά το τέλος του ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα έβαλε με τους παίκτες του. Είπε ότι η ΑΕΚ δεν κατέβηκε στο γήπεδο (και παρ’ όλα αυτά έκανε έναν βαθμό), τόνισε πως αν μπορούσε θα άλλαζε έντεκα παίκτες, δήλωσε απογοητευμένος και απόλυτα δυσαρεστημένος για την εμφάνιση. Πιθανότατα το έκανε και γιατί ήθελε να ταρακουνήσει τους παίκτες του. Στους ποδοσφαιριστές ωστόσο δεν αρέσει πολύ να μην τους καλύπτεις όταν κάνουν μια κακή εμφάνιση – ειδικά αν πιστεύουν πως μέσα στη σεζόν σε έχουν βοηθήσει πολύ. Το αποψινό ματς έχει ενδιαφέρον κυρίως γιατί θα δούμε αν η επίθεση του Ουζουνίδη στους ποδοσφαιριστές του, τους ξύπνησε. Ή αν τους χάλασε.

Αντοχές

Μέχρι τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν οι αντοχές της. Επαιξε καλή άμυνα στο Αμστερνταμ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο και έχασε τελικά με 3-0 από τον Αγιαξ. Γύρισε το εις βάρος της 0-2 με την Μπενφίκα, αλλά έχασε τελικά με ένα γκολ που πέτυχε ο Σεμέδο μετά το 60′ κι ενώ οι Πορτογάλοι έπαιζαν με δέκα παίκτες. Μια ώρα ακριβώς κράτησε και την Μπάγερν στην Αθήνα: δέχθηκε δυο πανομοιότυπα γκολ σε τρία λεπτά και ηττήθηκε. Μέχρι τώρα είναι σαν να της λείπει μισή ώρα για να κάνει ένα κανονικό ματς. Αν τα παιχνίδια τελείωναν στο 60′ θα ‘χε δυο βαθμούς και θα ‘χε χάσει από τον Αγιαξ με το άκρως τιμητικό 1-0. Αυτή η δυσκολία της στο τέλος των αγώνων έχει να κάνει και με την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων – ειδικά στη μεσαία γραμμή. Μέχρι τώρα όποιος έρχεται από τον πάγκο (ειδικά μέσος) δεν βοηθά καθόλου.

Παρένθεση

Χθες ο Σιμόες μιλώντας εκ μέρους όλων των παικτών καθησύχασε τον προπονητή ότι το ματς με τον ΠΑΟ είναι μια κακή παρένθεση. Δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ότι η κακή εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟ οφείλεται στο ότι οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Η ΑΕΚ έχει δυο δανεικούς (τον Πόνσε και τον Μπογέ), τρεις-τέσσερις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και μερικούς που ονειρεύονται καριέρες στο εξωτερικό γιατί είναι ακόμα μικροί. Και το Αλιάνζ Αρένα είναι μεγάλο παλκοσένικο για να μην έχεις στο μυαλό σου ότι μια καλή εμφάνιση εκεί μπορεί ν’ αλλάξει την καριέρα σου. Πόσω μάλλον όταν διαβάζεις και παντού ότι η Μπάγερν δεν είναι και στα καλύτερά της…

Μπερδεμένη

Στο μεταξύ η ΑΕΚ θα βρει μια Μπάγερν πραγματικά μπερδεμένη αφού της συμβαίνουν σε αυτή τη σεζόν ένα σωρό αναποδιές, που ποτέ της δεν αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό. Προχθές το «Κίκερ» έγραψε ότι ο Μίλερ, ο Ριμπερί, ο Ρόμπεν και ο Χούμελς θέλουν την αλλαγή του προπονητή Νίκο Κόβατς και ότι αυτοί οι παίκτες έδιωξαν και τον Κάρλο Αντσελότι πριν από έναν χρόνο. Το περιοδικό στηρίζει την αποκάλυψή του και σε μια ανάρτηση της γυναίκας του Μίλερ στο Instagram. Το περασμένο Σάββατο, όταν στο ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κόβατς έριξε στο ματς τον διεθνή Γερμανό, η γυναίκα του σχολίασε πως στην ιδιοφυΐα που κάθεται στον πάγκο της Μπάγερν χρειάστηκαν 70 λεπτά για να κάνει το προφανές!

Καβγάδες

Τα social media έχουν γίνει πραγματικά κακός μπελάς για τις μεγάλες ομάδες. Στη Γερμανία οι ποδοσφαιριστές συνηθίζουν να λένε τη γνώμη τους για προπονητές και συμπαίκτες: σταρ όπως ο Ματέους, ο Καν, ο Μπάλακ παλιότερα έχουν προκαλέσει με δηλώσεις τους τεράστιους καβγάδες. Γενικά οι ποδοσφαιριστές έχουν πολλές φορές στα συμβόλαιά τους ειδικούς όρους που αφορούν τις συνεντεύξεις τους – οι οποίες είναι συνήθως ελεγχόμενες από την ομάδα. Αλλά τι να κάνεις με τη γυναίκα του Μίλερ π.χ.; Να βάλεις στον άντρα της όρο ότι αυτή δεν πρέπει να κάνει αναρτήσεις στο Instagram; Δεν γίνεται.

Σχέση

Η Μπάγερν γενικά πληρώνει και την πολύ κακή σχέση που έχει αυτόν τον καιρό με τα γερμανικά Media. Η επίθεση που έκαναν στις εφημερίδες ο αντιπρόεδρος Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε και ο πρόεδρος Ούλι Χένες προκάλεσε μια ομοβροντία απαντήσεων από την άλλη πλευρά: η «Bild» ζητούσε από τη διοίκηση της Μπάγερν να παραιτηθεί μόνο και μόνο γιατί η ομάδα άργησε να σκοράρει με την ΑΕΚ! Οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν και ειδικά στον Ρουμενίγκε δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Οι διαρροές της αλληλογραφίας του π.χ., που δημοσίευσε το περιοδικό «Spiegel», τον οδήγησαν στην ανάγκη να απολογηθεί για τις συζητήσεις που είχε πέρυσι με μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ για τη δημιουργία μιας κλειστής ευρωπαϊκής Λίγκας: στον αντιπρόεδρο της Μπάγερν επιτέθηκε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να καταστρέψει και την Μπουντεσλίγκα.

Διαρροή

Στην πραγματικότητα όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι ο μεγάλος Κάλε, ως αντιπρόεδρος μάλιστα της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Λιγκών (ECA), δεν έκανε τίποτα άλλο παρά κινήσεις τακτικής με σκοπό να τρομάξει την UEFA και να την αναγκάσει να δώσει περισσότερα χρήματα στις ομάδες που παίρνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η διαρροή εγγράφων και συνομιλιών όταν αφορά υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί, γίνεται μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αλλά όταν τα βάζεις με τους δημοσιογράφους, τους απειλείς με μηνύσεις και τους ζητάς να μην ασχολούνται με την Μπάγερν, είναι μάλλον δύσκολο στη συνέχεια να προσδοκάς την επιείκειά τους.

Μπενφίκα

Η Μπάγερν θα αγωνιστεί απόψε χωρίς τον Ρόμπεν, μάλλον χωρίς τον Ριμπερί, και πιθανότατα χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες. Αλλά για την ΑΕΚ το ματς θα είναι τρομακτικά δύσκολο αν πάλι δεν αντέξει πιο πολύ από εξήντα λεπτά. Υποθέτω ότι όλη η αποστολή θα παρακολουθεί λίγο και τι συμβαίνει στο ματς της Μπενφίκα με τον Αγιαξ. Το καλό νέο είναι ότι αν ο Αγιαξ κερδίσει, η ΑΕΚ θα έχει ακόμα ελπίδες για την τρίτη θέση. Το κακό της ιστορίας είναι ότι δυο χρόνια τώρα η Μπενφίκα, σε φάση ομίλων, έχει κερδίσει μόνο την ΑΕΚ.