Είναι πρωτοφανής η κοροϊδία των συνταξιούχων μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των κομμένων δώρων. Ετσι «σπρώχνουν» σε δικηγορικά γραφεία και στα ασφαλιστικά ταμεία ανήμπορους ηλικιωμένους, ΑμεΑ και καταταλαιπωρημένους απόμαχους της δουλειάς. Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους πως οι αγωγές που θα υποβληθούν σήμερα θα προσδιοριστούν πιθανότατα σε τρία-τέσσερα χρόνια πρωτόδικα, ενώ πρέπει να υπολογιστούν και άλλα δύο-δυόμισι χρόνια για το Εφετείο.

Παντως η κυβέρνηση ομολογεί κυνικά ότι ορθώς κόπηκαν τα δώρα σε συνταξιούχους και εργαζομένους το 2012. Μάλιστα, μέσω των εφέσεων και αναιρέσεων που καταθέτει κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων – που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια – ομολογεί κυνικά ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα Μνημόνια έγιναν «για το δημόσιο συμφέρον» και για να αποτραπεί η «πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων».

Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση το όλο θέμα, ιδού οι αντικρουόμενες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου για τα αναδρομικά: Στις 29/10/2018 δήλωσε: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη νέα απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή». Προηγήθηκε δήλωση του ίδιου στις 22/10 με την οποία συνέστησε στους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών γιατί «χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο»!

Για να έρθει ο ίδιος στις 5/11/2018 διατυπώνοντας τη θέση ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων», ενώ επεσήμανε πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους».

Και να σκεφθεί κανείς ότι χειρίζεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι οι ίδιοι που θα καταργούσαν τα Μνημόνια με έναν νόμο και έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τις δραματικές μειώσεις στις συντάξεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και είναι οι ίδιοι που αντί για την επαναφορά της 13ης σύνταξης έκοψαν από τους συνταξιούχους, με το έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου, περίπου 10 δισ. ευρώ οδηγώντας τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα.