Ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, ή μάλλον ακόμη περισσότερο σε τέτοιους καιρούς, μια πολιτεία οφείλει να διατηρεί μεταξύ των βασικών της προτεραιοτήτων τη φροντίδα για την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών της Υγείας. Αυτό είναι το ελάχιστο καθήκον της κοινωνίας απέναντι στα μέλη της που αντιμετωπίζουν και πολλές φορές υποφέρουν από προβλήματα υγείας. Αυτό επιβάλλουν οι βασικές αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει παραβιάσει πολλές φορές αυτές τις αρχές. Η πολιτική ηγεσία του χαρτοφυλακίου της Υγείας αναλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχόλια άσχετα με τον ευαίσθητο τομέα τον οποίο διαχειρίζεται, επιτίθεται απροκάλυπτα σε συντεταγμένες εξουσίες και θεσμούς τους πολιτείας ή ευαγγελίζεται φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο της Ζακύνθου μένει χωρίς παιδιατρική κλινική. Και στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταρρέει τμήμα των υποδομών.

Το σχετικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος σε μια σειρά από προβλήματα που δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να νοσεί βαριά στη χώρα μας. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο όχι για να βελτιώσει, αλλά τουλάχιστον να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αντίθετα, η κατάσταση υπηρεσιών και υποδομών στον τομέα της Υγείας χειροτερεύει συνεχώς, με πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

Συνάνθρωποί μας υποφέρουν από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Είναι απαράδεκτο ο πόνος τους να εντείνεται από την ανικανότητα και την αδιαφορία εκείνων που έχουν χρέος να κάνουν τα πάντα για να τους ανακουφίσουν.