Χρειάστηκαν δέκα ημέρες, οι προφορικές εκκλήσεις της οικογένειας και δύο έγγραφα αιτήματά της, μια επιστολή στον αλβανό πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα και μία σύσκεψη στην Εισαγγελία Τιράνων προκειμένου να επιστρέψει στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Οι γονείς του 35χρονου ειδοποιήθηκαν από τις αλβανικές Αρχές χθες και το βράδυ ο πατέρας Γιάννης Κατσίφας μετέβη στα Τίρανα για να παραλάβει τη σορό. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης από τους δικηγόρους της οικογένειας, ενώ την ανακοίνωση από τους γονείς για την ημέρα και ώρα της κηδείας (πιθανώς να γίνει αύριο) περιμένουν, μεταξύ άλλων, τρεις σύλλογοι βορειοηπειρωτών με έδρα με την Αθήνα, τη Λευκάδα και τη Λάρισα, οι οποίοι οργανωμένα έχουν ναυλώσει πούλμαν, δίνοντας παράλληλα οδηγίες σε όσους θελήσουν να ταξιδέψουν μεμονωμένα: «Το χωριό είναι μια ευθεία γραμμή από το Τελωνείο της Κακαβιάς στα έξι χιλιόμετρα…».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ. Μετά τις επίμονες εκκλήσεις συγγενών του Κατσίφα, ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ζήτησε (προχθές) με επιστολή στον αλβανό πρόεδρο «παρέμβαση ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία των φορέων και να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερης ανθρωπιστικής διάστασης και ευαισθησίας ζήτημα». Ακολούθησε, σύσκεψη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων παρουσία κλιμακίου συμβούλων του Μέτα, οι οποίοι στη συνέχεια φέρεται ότι ενημέρωσαν τον βουλευτή πως «είναι ζήτημα ωρών» η παράδοση του νεκρού.

ΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. «Ηταν Ελληνας στη Βόρεια Ηπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε» είπε στο μεταξύ, αναφερόμενος στον Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε επίσης σε μια άλλη Ελλάδα εκτός Ελλάδος: «Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο – όλους, και την πολιτεία και την Εκκλησία – η Ελλάδα ως έθνος, όχι ο ελλαδισμός, αλλά ο ελληνισμός».